Kristoffer Ala-Ketola: Expect Revenge

Teoskuva, jossa monivärinen, käsinkirjoitettu Expect Revenge -teksti.

Tid

1.6.2023 – 2.7.2023 EET/EEST

Plats

Utställningscentrum WeeGee

Flitarvägen 5, 02100 Esbo

Se plats på kartan(extern länk)

Organisatör

Elinvoima

Pris

  • 20/10/0 euro / Museikort Över 29-åringar 20 euro Grupper över 10 personer 16 euro Rabattgruppen 10 euro Fritt inträde för personer under 18 år och över 70 år Nedsatt pris gäller alla personer under 29 år, studerande, pensionärer, civiltjänstgörare och beväringar, lärare och arbetslösa.

Köp biljett

Evenemangens webbplats

espoo.fi


HD-Video. Beställningsverk för Pridemånaden
Premiär den 1 juni 2023

Videoverket Exepect Revenge är en visuell dikt bestående av hundratals scener som kombinerar olika berättelser och avsnitt och som skapar ett förslag på en redigerad historia. Verket lånar sin stil från traditionen av musik- och kollagevideor.

I videoverket liknar konstnären scener med bilder från sitt personliga liv och avbildar en queerresa där olika kontraster smälter samman. Genom verket funderar Ala-Ketola på sin roll bland annat som åskådare, upphovsman och handledare.
Temana i verket Expect Revenge härstammar från möten med människor, vänskap och historia och är kopplade till queerpolitiken. Verket uttrycker det sätt på vilket vi nuförtiden sparar stunder från livet på digitala enheter.

Utgångspunkterna i verket ligger i Finlands nuvarande kulturpolitik. I den offentliga debatten nämner Ala-Ketola att skapandet av konst underskattas och åsidosätts, vilket leder till att konstnärernas utkomstförutsättningar förfaller. I verket beskrivs glädjen i att skapa konst och å andra sidan medvetenheten om att det krävs stöd från samhället för att göra det. Enligt temat för Helsingfors Pride glädje och uppror utmanar Ala-Ketola åskådaren att försvara sina rättigheter i politiken och stödja kulturen.

Kristoffer Ala-Ketola är en bildkonstnär från Helsingfors som utexaminerades från universitetet Yale School of Art 2019. Han arbetar med rörlig bild, skulptur, målning och installationskonst i Helsingfors. Hans verk har bland annat framförts i Shin Gallery i New York och i Helsingfors
Konsthall.

Ala-Ketolas konstnärliga produktion behandlar uppkomsten av känslor och deras inverkan på vår miljö. Med sina verk försöker han väcka tankar om vår tids politik, psyket, beteendet och strukturerna i vår kultur. I de stilmetoder och teman som Ala-Ketola använder upprepas camp, grotesk samt kontraster, och i verken finns ofta både humor och melankoli.

🌈

Esbo stad är officiell partner med Helsinki Pride år 2023.

  • Hagalund
  • bildkonst
  • kulturevenemang
  • utställningar