Njut av vintern på Glims

Riihi talvisessa maisemassa.

Tid

24.1.2023 – 31.3.2023 EET/EEST

Plats

Glims gårdsmuseum

Glimsvägen 1, 02740 Esbo

Se plats på kartan(extern länk)

Organisatör

Elinvoima

Pris

  • Guidningen ingår i biljettpriset. 6€ / 3€. Gratis inträde för under 18- och över 70-åringar. Gratis inträde på onsdagar. Gratis inträde med Museikortet och Kaikukortet.

Köp biljett

Det finns en hel massa roligt göra på Glims gårdsmuseum även på vintern. Kom och kika in i de gamla byggnaderna från 1800-talet och bekanta dig med livet på landsbygden förr.

Museets utställning "Forskarna och jakten på husdjurens ursprung" visas ända till den 26.2.2023. Iutställningen kan du bekanta dig med de nyaste forskningsrönen om finnhästens arvsanlag. I utställningen och programmet som har att göra med den får vi också veta mer om andra djur som bott på den finländska landsbygden. Vi funderar också på hur människans och djurens liv tillsammans har förändrats.

I pulkabacken kan du åka pulka så länge det finns snö! Ta med dig en egen pulka, eller låna en pulka av oss. Om det är töväder finns det gott utrymme att bygga snögubbar.

Då du åker i backen kan det hända att du blir törstig eller hungrig. Glims café serverar både salta och söta delikatesser ons-sön kl. 10-17.

På onsdagar samlas Glims hantverksklubb. I klubben lär vi oss roliga handarbetstekniker med olika teman. Välkommen med vare sig du är nybörjare eller expert!

Det är gratis inträde till museet på onsdagar.

  • Karvasbacka
  • kulturevenemang
  • museer