Barnmusikalen Maaginen Kalevala (KULPS, förskola, åk 1–2)

Sinipukuinen Väinämöinen kanteleen kanssa.

Tid

21.9.2022 klo 06.30–07.20

Plats

Sellosalen

Musikantplatsen 1 A, 02600 Esbo

Se plats på kartan(extern länk)

Organisatör

Sellosalen

Pris

  • 5 €

Köp biljett

Den nya barnmusikalen Maaginen Kalevala ('Magiska Kalevala') är en berättelse om finländska superkrafter!

Nu följer vi i Väinämöinens fotsteg och dyker ner i källan för vår egen kreativitet, löser vardagsvärldens problem med magiska medel och operans toner: vi förtrollar genom besvärjelser, ändrar form och når upp till övernaturliga prestationer. Föreställningens värld hämtar bilder från den finländska naturen, skogen och Kalevalas tradition och översätter dem till det språk som barnen idag talar, till en berättelse om finländska superkrafter.

KLAPS klassista lapsille ry:s nya verk har komponerats av Anna Nora. Föreställningen regisseras av Juulia Tapola och visualist är Pia Lasonen. Medverkar gör också operasolisterna Jouni Bäckström, Emilia Vesalainen-Pellas och Annami Hylkilä som hänförde publiken i musikalen Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen och musik framförs förutom av kompositören även kantelespelaren Jenni Kaarina och en barnkör.

Längd 50 min
Språk: finska
Rekommenderas för barn över 5 år.

Biljetter 5 €, barngruppernas ledare gratis. Bokningar från 15.8.2022 via sellosali@espoo.fi/tfn 050 494 6833 på vardagar. Gratis för KULPS-grupper i åk 1–2 i Esbo som ett En gång per läsår-besök.

  • Alberga
  • musik
  • teaterkonst
  • kulturevenemang