YONA & TAPIOLA SINFONIETTA

Vaaleatukkainen nainen tummaa taustaa vasten.

Tid

27.8.2022 klo 17.00–19.00

Plats

Esbo

Se plats på kartan(extern länk)

Huvila, Eläintarhantie 8, 00530 Helsinkii

Organisatör

Helsingfors festspel

Pris

  • Från 47 € + beställningsavgift från 1 €, lippu.fi

Köp biljett(extern länk)

Evenemangens webbplats

helsinkifestival.fi(extern länk)

Yona, sång
Taavi Oramo, dirigent

Sångaren och låtskrivaren Yonas och Tapiola Sinfoniettas gemensamma konsert är paradoxal på ett flertal sätt. Sällan har artisten Yona varit lika sårbar som på sin åttonde skiva. Det kritikerrosade albumet som kom ut i fjol heter Uni johon herään. Samtidigt har hon aldrig varit lika mäktig, tack vare de symfoniska arrangemangen och den massiva orkestern.

En annan paradox är hur Yonas känslofulla sätt att uttrycka sig kan dra lyssnaren med sig så starkt att skörheten förvandlas till hänförelse. Tapiola Sinfoniettas skickliga musiker bidrar också till förtrollningen. Orkestern ackompanjerar Yona i sånger från den nyaste skivan, men också andra pärlor från artistens karriär.

Den som vill uppleva en konsert av Yona och Tapiola Sinfonietta i sommar ska se till att komma till Huvila. Ensemblen har uppträtt i Helsingfors en gång tidigare. Den slutsålda konserten ordnades i det nya Musikhuset, och publiken gav en stående ovation.

“Yona och symfoniorkestern är en häpnadsväckande kombination – Uni johon herään-albumets tio sånger kommer ständigt nära.”. – Tomi Nordlund / Soundi 3/2021

Portarna öppnas kl. 18.30. Halvtid.
ldersgräns: 18.
Produktion: Helsingfors festspel

Tapiola Sinfonietta Syksy 2022

  • Annat än Esbo
  • musik
  • kulturevenemang