Underbara spindlar - foton av Sami Karjalainen

Puna-musta-valkoisen suurisilmäisen hyppyhämähäkin muotokuva.

Tid

4.5.2022 klo 06.00 – 19.6.2022 klo 13.00

Plats

Naturens hus Villa Elfvik

Elfviksvägen 4, 02600 Esbo

Se plats på kartan(extern länk)

Brukstrand

Organisatör

Naturens hus Villa Elfvik

Pris

Gratis inträde

Evenemangens webbplats

espoo.fi(extern länk)

Spindlar väcker känslor av rädsla och obehag. Det är helt onödigt – för inte en enda av de spindlar som lever i Finland är farlig på riktigt. Det lönar sig att anlägga en varm attityd gentemot spindlarna eftersom de är en viktig del av våra ekosystem.

Utställningen presenterar porträtt av olika spindlar, i synnerhet på hoppspindlar. I skillnad till de flesta spindlarna är hoppspindlarna med sina stora ögon riktiga hoppande charmörer. Hoppspindlarna spinner inte nät, utan lurar på sitt byte och hoppar på det, på samma sätt som kattdjur.

Utställningen hör samman med fotografens nya bok om hoppspindlar, Suomen hyppyhämähäkit, som presenterar samtliga 40 hoppspindelarter som lever i Finland, samtidigt som den försöker lindra finländarnas rädsla för spindlar genom att visa hur vackra spindlar kan vara.

Naturens hus Villa Elfvik har öppet mån–fre kl. 9–16 och lör–sön kl. 10–16, på Kristi himmelsfärdsdag 26.5 kl. 10–16. Café Elfvik har öppet på veckoslut och vardagshelger, samtidigt som Naturens hus.

  • Bredvik
  • Alberga
  • utställningar
  • miljö