Årets Naturbilder 2021 – en utställning på Naturens hus Villa Elfvik

Vesilikon eli manterin oranssi-mustakuvioinen vatsa alapuolelta kuvatussa vedenalaiskuvassa.

Tid

26.1.2022 klo 07.00 – 6.3.2022 klo 14.00

Plats

Naturens hus Villa Elfvik

Elfviksvägen 4, 02600 Esbo

Se plats på kartan(extern länk)

Brukstranden

Organisatör

Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry

Pris

Gratis inträde

Evenemangens webbplats

espoo.fi(extern länk)

Utställningen Årets naturbilder berättar om den finska naturens mångsidighet, om vyer och händelser i den samt om upplevelser och insikter som fotograferna fått i naturen.

Utställningen presenterar 37 foton som belönats i tävlingen Årets naturbild 2021. Ur varje tävlingsserie presenteras tre belönade foton och dessutom de foton som fått hedersomnämnanden. Bland dem finns givetvis också Årets naturbild, ”Ödlemannen” (Liskomies) av Pekka Tuuri från Esbo.

”Bilden fångar vackert också landskapet ovanför vattnet, till och med molnen. Skogen och den mörka stranden i bakgrunden fyller bildytan fint. Djuret är på rätt ställe i bilden och har en ypperlig ställning ända ut i klorna och svansspetsen”, berömmer juryn vinnarbildens komposition och förtjänster som naturbild.

I tävlingen om årets naturbild deltog år 2021 över 13 000 fotografier. Största delen av dem tävlade i någon av de sju serierna som är uppbyggda enligt temaområden: Växter och svampar, Fåglar, Landskap, Däggdjur, Övriga djur, Komposition och form eller Naturen och människan. Det fanns en separat serie för ungdomar.

Bilderna får endast behandlas mycket måttligt. Bland de fotografier som vunnit de olika serierna valde juryn ut ett som vann hela tävlingen. Dessutom fanns specialserien Fri och skapande, där det var tillåtet att behandla bilderna något friare.

Utställningen Årets naturbilder 2021 visas i Naturens hus Villa Elfvik i rummet för tillfälliga utställningar, Elfviksvägen 4, Bredvik, Esbo. Naturens hus är öppet mån–fre kl. 9–15 och sön kl. 10–16. Café Elfvik är öppet på veckosluten samtidigt som Naturens hus.

  • Bredvik
  • Alberga
  • utställningar
  • miljö