Utesalar-uppgiftsstigen på Villa Elfvik's närnatur

Piirroskuvassa esitellään Ulkosalla -tapahtuman kuusi huoneetta: olohuone, kuntosali, ateljee, laboratorio, eväspaikka ja temmellyspaikka.

Tid

10.10.2021 klo 08.00

Plats

Naturens hus Villa Elfvik

Elfviksvägen 4, 02600 Esbo

Se plats på kartan(extern länk)

Organisatör

Kaupunkiympäristö

Pris

Gratis inträde

Evenemangens webbplats

espoo.fi(extern länk)

Övrig information

På stigen Utesalar får du njuta av olika ”rum” i närnaturen som erbjuder möjligheter till avslappning, motion, kreativitet och lek. Har du lyssnat på naturljud i ditt skogsvardagsrum eller tränat på ett naturgym?

Utesalar-uppgiftsstigen passar alla ålderskategorier från de minsta i familjen till far- och morföräldrar. Bjud också in grannar och vänner.

De uppgifterna finns på tre språk: finska, svenska och engelska.

Utesalar-uppgiftsstigen som går i närheten av Villa Elfvik är öppen till 24.10.2021, det vill säga till slutet av höstlovet.


Vi känner väl till hurdan inverkan naturen har både på vårt fysiska och psykiska välbefinnande. Genom att tillbringa tid i naturen stärker vi vår välfärd och får naturkontakter som är viktiga för oss. De mångformiga närgrönområdena har en viktig betydelse inte bara för naturens välmående utan också för trivseln i bostadsområdena.

Evenemangsmodellen Utesalar har skapats i samarbete mellan Allergi-, hud- och astmaförbundet, Folkhälsan och Suomen Latu som en del av utbildningsprogrammet SitraLab 2020. Du kan bekanta dig med materialet på adressen www.suomenlatu.fi/ulkosalla.

Från slutet av oktober kan du låna färdigt laminerade uppgiftskort från Villa Elfvik och ordna ett eget Utesalar-evenemang i din närmiljö.

  • Bredvik
  • Alberga
  • välfärd
  • friluftsliv
  • miljö
  • motion