Torronsuo – förtrollande ljus och bedårande doft

Pitkospuut Torronsuon maisemassa, jossa aurinko kuultaa usvan läpi.

Tid

6.10.2021 klo 06.00 – 25.11.2021 klo 13.00

Plats

Naturens hus Villa Elfvik

Elfviksvägen 4, 02600 Esbo

Se plats på kartan(extern länk)

Öppet mån–fre kl. 9–15. På söndagar och vardagshelger kl. 10–16, då också Café Elfvik betjänar.

Organisatör

Naturens hus Villa Elfvik

Pris

Gratis inträde

Evenemangens webbplats

espoo.fi(extern länk)

På Liisa Karikuusis och Teuvo Rämänens fotouställning kan du njuta av den magiska stämningen i karg sydfinländsk myrnatur. Utställningen visas i Naturens hus Villa Elfvik 6.10–25.11.2021.

De äkta makarna Liisa Karikuusi och Teuvo Rämänen från Esbo har en passion för den finländska naturen, att röra sig i naturen och att fotografera den. Torronsuo nationalpark har kommit att bli en mycket kär fotograferingsplats för paret, då de ofta kan besöka myren från sin närbelägna sommarstuga.

”Varje gång vi besöker myren ser den lite annorlunda ut. Stämningen förändras naturligtvis enligt årstiderna, liksom enligt tiderna på dygnet. Också dimman och diset, som alltid lika plötsligt stiger upp från myren, skapar en magisk stämning,” berättar Teuvo Rämänen.

Teuvo började med sin fotograferingshobby redan när han var ung. I dag fotograferar han framförallt natur mångsidigt. Mest kännetecknande för hans stil är landskapsfotografering.

”Medan vi har fotograferat Torronsuo har vårt förhållande till myren fördjupats till en respektfull beundran. Myren bjuder varje gång på en upplevelse för alla sinnen. Den berättar sina uråldriga historier för besökaren”, beskriver Liisa Karikuusi.

Stilarter som ligger Liisa varmt om hjärtat är ”målande” med kameran, multiexponering och makrofotografering. Liisa har gjort en lång yrkeskarriär inom klassisk musik.

  • Bredvik
  • Alberga
  • utställningar
  • miljö