Evenemanget Utesalar

Piirroskuvassa esitellään Ulkosalla -tapahtuman kuusi huoneetta: olohuone, kuntosali, ateljee, laboratorio, eväspaikka ja temmellyspaikka.

Tid

10.10.2021 klo 08.00

Plats

Naturens hus Villa Elfvik

Elfviksvägen 4, 02600 Esbo

Se plats på kartan(extern länk)

Organisatör

Kaupunkiympäristö

Pris

Gratis inträde

Evenemangens webbplats

espoo.fi(extern länk)

Övrig information

Naturens hus Villa Elfvik och Café Elfvik som serverar sopplunch är öppna kl. 10–16.

På evenemanget Utesalar får du njuta av olika ”rum” i närnaturen som erbjuder möjligheter till avslappning, motion, kreativitet och lek. Har du lyssnat på naturljud i ditt skogsvardagsrum eller tränat på ett naturgym?

Evenemanget passar alla ålderskategorier från de minsta i familjen till far- och morföräldrar. Bjud också in grannar och vänner. På evenemanget kan du göra olika uppgifter. De finns på tre språk: finska, svenska och engelska.

På evenemangsdagen 10.10 berättar vi på Villa Elfviks gård om Utesalar-uppgiftsstigen kl. 11–15. Stigen som går i närheten av Villa Elfvik är öppen till 24.10.2021, det vill säga till slutet av höstlovet.


Vi känner väl till hurdan inverkan naturen har både på vårt fysiska och psykiska välbefinnande. Genom att tillbringa tid i naturen stärker vi vår välfärd och får naturkontakter som är viktiga för oss. De mångformiga närgrönområdena har en viktig betydelse inte bara för naturens välmående utan också för trivseln i bostadsområdena.

Evenemangsmodellen Utesalar har skapats i samarbete mellan Allergi-, hud- och astmaförbundet, Folkhälsan och Suomen Latu som en del av utbildningsprogrammet SitraLab 2020. Du kan bekanta dig med materialet på adressen www.suomenlatu.fi/ulkosalla.

Från slutet av oktober kan du låna färdigt laminerade uppgiftskort från Villa Elfvik och ordna ett eget Utesalar-evenemang i din närmiljö.

Evenemang på sociala medier

  • Bredvik
  • Alberga
  • välfärd
  • friluftsliv
  • miljö
  • motion