Årets naturbilder 2020 – en utställning på Naturens hus Villa Elfvik

Tid

23.6.2021 klo 06.00

Plats

Elfvik fågeltorn

Elfviksvägen 4, 02600 Esbo

Se plats på kartan(extern länk)

Organisatör

Espoon kaupunki

Pris

Gratis inträde

Evenemangens webbplats

esbo.fi(extern länk)

Övrig information

Naturens hus Villa Elfvik

Utställningen Årets naturbilder berättar om den finska naturens mångsidighet, om vyer och händelser i den samt om upplevelser och insikter som fotograferna fått i naturen.

Utställningen presenterar 36 foton som belönats i tävlingen Årets naturbild 2020. Ur varje tävlingsserie presenteras tre belönade foton och dessutom de foton som fått hedersomnämnanden. I skaran finns naturligtvis också Petri Pietiläinens foto Rakentaja (Byggaren) som valdes till årets naturbild. Juryn ansåg fotot på en ladusvala vara en klassisk fågelbild med ett modernt grepp.

I tävlingen om årets naturbild deltog år 2020 över 15 000 fotografier. Största delen av dem tävlade i någon av de sju serierna som är uppbyggda enligt temaområden: Växter och svampar, Fåglar, Landskap, Däggdjur, Övriga djur, Komposition och form eller Naturen och människan. Det fanns en separat serie för ungdomar. Bilderna får endast behandlas mycket måttligt. Bland de fotografier som vunnit de olika serierna valde juryn ut ett som vann hela tävlingen.

Dessutom fanns specialserien Fri och skapande, där det var tillåtet att behandla bilderna något friare. Facebookanvändare valde till sin favorit Esbobon Susanna Alavas bild Maaginen valo (Magiskt ljus), som tävlade i serien. På utställningen finns också bilder av tre andra fotografer från Esbo.

Utställningen Årets naturbilder 2020 visas i Naturens hus Villa Elfvik i rummet för tillfälliga utställningar, Elfviksvägen 4, Bredvik, Esbo. Fritt inträde till Naturens hus och till utställningen Årets naturbilder 2020.

Naturens hus är öppet mån–fre kl. 9–16 och lör–sön kl. 10–16, stängt midsommarafton fredagen den 25.6.2021. Café Elfvik är öppet på veckosluten samtidigt som Naturens hus.

  • Bredvik
  • Alberga
  • naturen
  • boende
  • utställningar
  • miljö
  • konstgallerier