Lär känna Esbo

Oavsett du ännu inte har packat upp dina flyttlådor eller om du redan känner dig hemma i din nya hemstad, är det viktigt för oss att din vardag flyter på smidigt. Vi har sammanställt länkar och tips på hur du kan göra ditt liv så bekvämt som möjligt i Esbo.

Visste du att

  • Esbo stadsdirektör är Jukka Mäkelä.
  • Esbo har inte bara ett centrum, utan fem.
  • Esbo är en tvåspråkig stad, engelskan håller på att etablera sin plats som servicespråk.
  • Vi firar stadens 50-årsjubileum 2022, dock stadens historia går tillbaka till 1400-talet.
  • Det är känt att naturen är viktig för Esboborna. Och i Esbo är naturen alltid nära.
  • Esbo har fler öar än Hawaii.
  • Ta en titt på hur Esboborna uppfattar sin hemstad (Sidan för enkäten Mitt Esbo)

Boende

I Esbo är du alltid nära naturen, oavsett var du bor. Av Esbos landareal är nästan 60 procent skogar, och strandlinjen är cirka 58 kilometer lång. Vi har även fler öar än till exempel Hawaii. Vår stad är även speciell på det sätt att vi har fem stadskärnor i stället för en. Alberga, Hagalund, Mattby-Olars, Esboviken och Esbo centrum.

I vår karttjänst har vi samlat information om daghem, skolor, hälsostationer och tandkliniker samt sjukhus i Esbo(extern länk) för att göra det lättare för dig att välja var du vill bo.

Läs mer om boendet i Esbo på vår webbplats.

Studier i Esbo

Aalto-universitetet(extern länk), yrkeshögskolan Laurea(extern länk) och yrkeshögskolan Metropolia(extern länk) erbjuder högskoleutbildning i Esbo. Med andra ord, ett rejält urval av möjligheter.

Vid yrkesskolan Omnia kan du avlägga en yrkesexamen(extern länk), skaffa dig nya färdigheter eller komplettera din tidigare kompetens. Bekanta dig även med Kelloseppäkoulu(extern länk), en privat yrkesläroanstalt.

Hitta jobb

Esbo är hem för över 680 internationella företag, och de viktiga teknikcampusen i Otnäs och Kägeludden är hjärtat i Esbos innovationsekosystem.

Vi som arbetar inom sysselsättningstjänsterna, eller Sysselsättning Esbo, hjälper dig att hitta dina egna styrkor och komma vidare i arbetslivet. Kanske hittar du ditt nya jobb vid Esbo stad? Läs mer om våra jobbmöjligheter och ansök om jobb vid Esbo stad!

Företagare i Esbo

Företagsamhet innebär vilja att utveckla sig själv och utveckla något nytt samt att man brinner för att förverkliga sina idéer och drömmar. Vårt företagstjänstnätverk Business Espoo hjälper dig i alla skeden av företagsamheten. Om du fortfarande är i startrutan och behöver sparring med din företagsidé, boka tid för företagsrådgivning(extern länk)