Personlig företagsrådgivning

Business Espoo erbjuder avgiftsfri individuell rådgivning och sparrning med att skriva en affärsplan och grunda ett företag. Det lönar sig att söka information hos oss och fundera på olika alternativ i god tid innan du börjar jobba som egenanställd (s.k. lättföretagare), ansöker om startpeng eller lämnar in en anmälan om att du grundar ett företag.

Vi ger rådgivning på svenska, finska, engelska, ryska och kinesiska.

Boka tid för företagsrådgivning(extern länk)

Lättföretagande

En lättföretagare är en person som sysselsätter sig själv och fakturerar via en faktureringstjänst. Lättföretagande lämpar sig främst för försäljning av tjänster. Termen lättföretagare finns inte i vår lagstiftning, utan är ursprungligen ett marknadsföringsnamn som utvecklats av en leverantör av faktureringstjänster.

Läs mer om lättföretagande(extern länk) (på finska) och boka en tid för personlig rådgivning om lättföretagande.

Hjälp med yrkesval

Psykologerna vid TE-byrån erbjuder konfidentiell yrkesvägledning. Psykologerna hjälper dig att lösa frågor kring yrkesval, arbete eller utbildning. Mer information finns på TE-byråns webbplats(extern länk).

Företagartester

Med hjälp av företagartester kan du testa om du skulle lyckas som företagare. Baserat på svaren får du en uppskattning av dina entreprenörsfärdigheter och dina styrkor och svagheter. Du får en sammanfattning av dina svar som du kan använda till exempel som underlag i samtalet med en företagsrådgivare.

Testerna kan göras på till exempel FöretagsFinlands(extern länk) och Företagarna i Finlands(extern länk) webbplatser.