Alberga

Bekanta dig med Alberga

Alberga är Esbos största och livligaste centrum. Stadsdelen är huvudstadsregionens tredje största knutpunkt, och därifrån kommer du behändigt och snabbt med tåg eller buss till olika håll av huvudstadsregionen. Fjärrtågen mellan Helsingfors och Åbo stannar också i Alberga.

Stadsbanan och Spårjokern ska komplettera Albergas goda kollektivtrafikförbindelser. Spårjokern kommer att löpa från Alberga via Otnäs till Kägeludden. Byggandet av Spårjokern kan följas på webbplatsen för Spårjokern. (extern länk)Dessutom lönar det sig att bekanta sig med fakta om Spårjokern.

För Albergaborna finns allt som tillhör stadslivet nära. I området finns Sello som är Finlands största köpcenter enligt antalet besökare, Finlands huvudtravbana Vermo, Esbos största idrottspark samt ett friluftsbad och flera ridskolor. Dessutom finns det i Alberga många kommunala och privata tjänster, affärer, läroanstalter, skolor och daghem.

I Alberga finns cirka 30 000 arbetstillfällen, det vill säga en fjärdedel av alla arbetstillfällen i Esbo. De viktigaste sektorerna är detalj- och partihandeln, informationsbranschen och utbildningen. Alberga är Finlands största koncentration för informations- och teknikbranschen.

Till storområdet Alberga hör stadsdelarna Alberga, Karabacka, Kilo, Dalsvik, Fågelberga, Klappträsk, Smedsby och Gröndal. För närvarande bor cirka 71 500 människor i området Stor-Alberga. Invånarantalet väntas öka till hundra tusen fram till 2040.

Är du byggherre eller investerare? Läs mera om möjligheterna i Alberga (på engelska).

Tilläggsinformation om Alberga

Alberga