Hyppää sisältöön

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Se on Suomen suuri vuosi, joka rakennetaan yhdessä. Juhlavuosi synnyttää tekoja, elämyksiä ja ohjelmaa. Se elää koko Suomessa, koko vuoden 2017. Tekojen kautta tarkastellaan Suomen itsenäisyyden vuosisataa, nykyhetkeä ja tulevaisuutta.

Juhlavuotta valmistellaan valtakunnallisesti ja alueellisesti

Suomen itsenäisyyden juhlavuosi 2017 rakennetaan kansalaisten ja organisaatioiden yhteistyönä. Valtioneuvoston kanslia on asettanut Suomi 100 -hankkeen koordinoimaan valmistelua. Hankkeen sihteeristö jakaa tietoa, aktivoi toimijoita ja kytkee yhteen kumppaneita tekemään juhlavuoden ohjelmaa. Sihteeristön työtä ohjaa säännöllisesti kokoontuva hallitus. Juhlavuoden yleiset linjat hyväksyy pääministerin johtama valtuuskunta, jota edustavat laajasti yhteiskunnan eri tahot. 

Maakuntien liitoista ja kuudesta suurimmasta kaupungista koostuva Suomi 100 -alueverkosto vie viestiä juhlavuodesta kaikkialle Suomeen, ministeriöiden viestintäyksiköt valtionhallintoon, ja Suomen edustustot maamme rajojen ulkopuolelle.

Kaikki ohjelmahankkeet innostavat omia sidosryhmiään ja suurta yleisöä osallistumaan juhlavuoteen käytännössä.

Valtakunnalliseen juhlavuoden valmisteluun voi tutustua juhlavuoden sivuilla suomifinland100.fi
Uudenmaan liiton koordinoimaan maakunnan suunnittelutyöhön sekä rahoitusmahdollisuuksiin Uudellamaalla voi tutustua Uudenmaan liiton sivuilla.