Sosiaalinen media

Some-keskustelun pelisäännöt

Haluamme, että sosiaalisen median tileillämme voidaan keskustella avoimesti, mutta hyviä tapoja, lainsäädäntöä ja kunkin yksityisyyttä kunnioittaen.  

Kaupungin tilien ylläpitäjät seuraavat keskustelua ja kommentteja  arkisin  klo 8-16 Ylläpito voi  huomauttaa epäasiallisesta käytöksestä tai  poistaa näitä pelisääntöjä rikkovat viestit.  Jos käyttäjä rikkoo toistuvasti pelisääntöjämme, hänen pääsynsä kyseiselle sometilille voidaan estää. 

Viestit eivät saa rikkoa julkisuuslainsäädäntöä tai  kaupungin tietoturvaohjeita.  Viesteihin ei saa kirjoittaa esimerkiksi henkilötietoja tai muuta yksityisyydensuojan piiriin kuuluvaa asiaa.  Espoon kaupungin velvollisuus on suojella asiakkaittensa yksityisyyttä ja turvallisuutta, minkä vuoksi poistamme kommentit, joissa asiakas kirjoittaa yksityisyydensuojaan kuuluvia tietojaan. Emme voi vastata sosiaalisen median kanavissa esimerkiksi henkilökohtaista terveyttä koskeviin tiedusteluihin.  

Mainonta, aatteellinen kampanjointi  tai poliittinen kampanjointi  ei ole sallittua. Henkilöiden mustamaalaus, muiden keskustelijoiden haukkuminen, kiroilu, rasismi sekä rikokseen yllyttäminen ovat kiellettyjä.   

Tervetuloa osallistumaan keskusteluun! 

Saavutettavuus kaupunkitasoisilla sometileillä

Yllä mainituilla kaupunkitasoisilla sosiaalisen median tileillä saavutettavuus huomioidaan somekanavien tarjoamien mahdollisuuksien puitteissa. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kuviin lisätään vaihtoehtoiset tekstit, videot tekstitetään ja hashtagit kirjoitetaan saavutettavassa muodossa.

Kaupunkitasoisilla sosiaalisen median tileillä julkaistavista videoista puuttuu kuvailutulkkaus. Tileillä on kuvia ja videoita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020 eivätkä ne ole saavutettavia.

Palautteet Espoon kaupungille kannattaa lähettää palautejärjestelmän kautta.

Kaupunkitasoisten tilien lisäksi eri yksiköillä ja toimialoilla on omia sometilejä. Tutustu myös Espoon kaupungin julkaisuihinblogeihin ja podcasteihin.

Facebook- ja Instagram-kilpailujen säännöt (pdf, 94 Kt)