Rantaraitti

Rantaraitti kesällä

Rantaraitti on Espoon merenrannan rantaviivaa määrittävä ainutlaatuinen virkistys- ja ulkoilureitti.

Rantaraitti puikkelehtii hyvin monipuolisessa ympäristössä, joka vaihtelee luonnonsuojelualueista kalliometsiin, uimarantoihin ja moderniin kaupunkiympäristöön.

Rantaraitilla avautuvat kauniit näkymät merelle. Reitin varrella on lähes sata kiinnostavaa kohdetta, jotka kertovat Espoon luonnosta, kulttuurihistoriasta ja rakennuskannasta sekä menneestä rannikkoelämästä.

Rantaraitti on tärkeä virkistys- ja ulkoilureitti, jota käytetään monipuoliseen liikkumiseen ympäri vuoden.

Rantaraitin varrella liikkuvia palvelee useat kahvila-ravintolat. Mainioita vierailukohteita ovat mm. Villa Elfvikin luontotalo ja Tarvaspään Gallen-Kallelan Museo. Rantaraitilta pääsee myös näppärästi Espoon upeaan saaristoon saaristoliikenteellä.

Vaikuta Rantaraitin maisemiin

Kaupunki kehittää parhaillaan Rantaraitin hoitoa ja haluaa kuulla raitin käyttäjiä.

Vastaa kyselyyn ja kerro, missä kohtaa Rantaraittia sinä nautit luonnosta, maisemista ja palveluista. Miten niitä tulisi kehittää?

Tavoitteena on kehittää Rantaraitin hoitoa ja kunnossapitoa niin, että maiseman ja luonnon arvot säilyvät ja tarjoavat entistä paremman ympäristön virkistykseen, ulkoiluun ja monipuoliseen liikkumiseen. 

Työn etenemistä voi seurata projektisivustolla.

Rantaraitti talvella

Rantaraitti kännykän opastamana

Rantaraitilla liikkuessaan voi mielenkiintoisia kohteita seurata kännykkään ladattavan Citynomadi-oppaanavulla. Hakusanalla Espoon Rantaraitti löytyy oppaasta myös Rantaraitin pyöräiltävä reitti ja esteettömiä osuuksia kuten Villa Elfvikin luontopolku.

Rantaraitin opaste