Yhteydenotto sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen

Oletko huolissasi asiakkaasi, läheisesi tai jonkun muun kohtaamasi henkilön elämänhallinnasta, päihteiden käytöstä, toimeentulosta tai lasten tilanteesta? Ota yhteyttä Espoon sosiaalipalveluihin. Sen perusteella sosiaalipalvelujen ammattilaiset arvioivat, millaista apua kyseisen henkilön tai perheen elämäntilanteeseen voidaan tarjota.

Tämä palvelu on tarkoitettu tilanteisiin, joissa apua tarvitseva henkilö on suostunut siihen, että otat yhteyttä sosiaalipalveluihin. Jos apua tarvitseva henkilö ei ole antanut suostumustaan, siirry palveluun Ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta.

Näin otat yhteyttä yksityishenkilönä

Yhteydenoton voi tehdä kuka tahansa, joka on huolestunut toisen henkilön elämäntilanteesta. Yhteydenottosi perusteella sosiaalipalvelujen ammattilaiset arvioivat, millaista apua kyseisen henkilön tai perheen elämäntilanteeseen voidaan tarjota.

  • Jos tiedät apua tarvitsevan henkilön henkilötunnuksen, klikkaa yllä olevaa "Siirry palveluun" -nappia ja täytä sähköinen yhteydenottolomake. Lomake ei toimi Internet Explorer -selaimella. Palvelu toimii Chromella, Firefoxilla ja Safarilla.
  • Jos et tiedä henkilötunnusta, täytä tulostettava lomake (ulkoinen linkki)(pdf) ja postita tai faksaa se Espoon aikuissosiaalityön toimistoon. Yhteystiedot ovat lomakkeen alareunassa.

Lastensuojeluilmoitus

Lastensuojeluilmoituksia varten on oma lomake. Katso lastensuojeluilmoitukseen liittyvät ohjeet tästä.

Kun apua tarvitaan kiireellisesti, ota yhteyttä puhelimitse

Sähköisesti ja lomakkeella jätettyjä yhteydenottopyyntöjä käsitellään arkisin klo 8–16. Jos henkilö on välittömän huolenpidon tarpeessa illalla, yöllä tai viikonloppuna, soita Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystykseen, puh. 09 816 42439. Numerossa päivystetään ympäri vuorokauden.

Näin otat yhteyttä ammattilaisena

Yhteydenottovelvollisia henkilöitä ovat terveydenhuollon ammattihenkilöt, sosiaalikuraattorit sekä sosiaalitoimen, opetustoimen, liikuntatoimen, varhaiskasvatuksen, pelastuslaitoksen, hätäkeskuslaitoksen, tullin, poliisin, rikosseuraamusviraston, työ- ja elinkeinoviranomaisen, kansaneläkelaitoksen tai ulosottoviranomaisien palveluksessa olevat. Jos kuulut edellä mainittuihin ammattiryhmiin ja olet työssäsi saanut tietää henkilöstä, jonka sosiaalihuollon tarve on ilmeinen, sinun on ohjattava hänet hakemaan sosiaalipalveluja.

Tee yhteydenotto yhdessä asiakkaan kanssa ja asiakkaan suostumuksella.

  • Jos tiedät apua tarvitsevan henkilön henkilötunnuksen, klikkaa yllä olevaa "Siirry palveluun" -nappia ja täytä sähköinen yhteydenottolomake. Lomake ei toimi Internet Explorer -selaimella. Palvelu toimii Chromella, Firefoxilla ja Safarilla.
  • Jos et tiedä henkilötunnusta, täytä tulostettava lomake (ulkoinen linkki)(pdf) ja postita tai faksaa se Espoon aikuissosiaalityön toimistoon. Yhteystiedot ovat lomakkeen alareunassa.