Taidelinja - Viherlaakson lukio

Valintakoeohjeet 2022 taideaineittain

Viherlaakson lukion taidelinjan valintakoeohjeet on julkaistu: Valintakoeohjeet 2022 taideaineittain(ulkoinen linkki)

Viherlaakson lukion taidepainotus antaa sinulle mahdollisuuden laaja-alaiseen taideaineiden opiskeluun kuvataiteessa, ilmaisutaidossa ja musiikissa – joko yhdessä tai erikseen, haluamallasi tavalla. Taideaineet tukevat lukiolaisen hyvinvointia ja antavat vastapainoa muiden aineiden opiskeluun.

Viherissä taideaineiden opinnot ovat kaikkien opiskelijoiden valittavissa, mutta taidelinjalaisena voit painottaa niitä. Taidelinjalaiset suorittavat lukion aikana taideaineita vähintään 20 opintopisteen verran ja lukiodiplomin. Taidelinjalaisena saat mahdollisuuden osallistua vuosittain eri taiteenlajien yhteistyössä toteutettavaan näytelmäproduktioon, joka esitetään lukuvuoden Viheri-päivänä.

Viherlaakson lukioon haetaan vuosittain yhteishaussa. Sähköinen yhteishaku tapahtuu Opintopolussa. Vuoden 2022 yhteishaussa Viherlaakson lukion taidelinjalla on 30 aloituspaikkaa.

Taidelinjalle hyväksytyt opiskelijat valitaan peruskoulun päättötodistuksen ja erillisen valintakokeen yhteispistemäärän perusteella.

Valintakokeessa voi tehdä joko kuvataiteen, musiikin tai ilmaisutaidon tehtävän oman valinnan mukaan, ja vain yhden taideaineen kokeeseen voi ilmoittautua.

Valintakoepäivä on 25.4.2022 ja koe järjestetään etänä. Musiikin ja ilmaisutaidon tehtävät lähetetään ennakkoon videoituna 25.4. klo 8.00 mennessä, ja kuvataiteen tehtävät tehdään koepäivänä klo 8.30–14.00.

Valintakokeen tarkat ainekohtaiset ohjeet ja kokeessa tarvittavat välineet löydät tästä(ulkoinen linkki).

Lue lisää taidelinjasta ja valintakriteereistä Hae meille!(ulkoinen linkki) -osiosta.

Leppävaara