Politiikka-festivaali 10.-31.3.

2.2.2023 14.41Päivitetty: 10.3.2023 12.10
Maalaus Napoleonista joukkoineen

TAPIOLA SINFONIETTAN POLITIIKKA-FESTIVAALI 10.-31.3.
3 konserttia - 3 puhujaa

Tapiola Sinfonietta kutsuu kuulostelemaan sitä, miten yhteiskunnalliset ilmiöt ovat heijastuneet musiikkiin ja kulttuuriin eri aikakausina.

Pe 10.3. klo 19 DIKTAATTORI
Festivaalin avauskonsertin johtaa kapellimestari Olari Elts. Ohjelmassa on Beethovenin pianokonsertto nro 5 "Keisari", jonka solistina on syvällisistä tulkinnoistaan tunnettu Alexander Melnikov, sekä ensi kertaa Suomessa esitettävä konserttiversio Ernst Křenekin pienoisoopperasta Diktaattori.
Konserttia edeltää klo 18 Tapiolasalissa alkava puheenvuoro, jossa  toimittaja, tietokirjailija Hannu Pesonen puhuu diktatuurista: Miksi ja miten diktaattoriksi päädytään, millainen henkilö diktaattoriksi hakeutuu ja kuinka on mahdollista, että hän yltää tavoitteeseensa.

Konsertin jälkeen Pesonen keskustelee diktatuurista kapellimestari Olari Eltsin ja pianisti Alexander Melnikovin kanssa.

Pe 24.3. klo 19 KONTROLLI
Festivaalin toinen konsertti heijastelee toisen maailmansodan vaikutuksia musiikkiin. Caleb Youngin johtamassa ohjelmassa on muun muassa Šostakovitšin koskettava Kamarisinfonia op. 83a ja Aaron Coplandin Kahdeksan Emily Dickinsonin runoa, jossa solistina on Tapiola Sinfoniettan residenssitaiteilija, sopraano Katharine Dain.
Konserttia edeltää klo 18 Tapiolasalissa alkava professori, tietokirjailija Laura Kolben puheenvuoro: "Eurooppa - luovuuden, sivistyksen ja kulttuurin luvattu maanosa?"

Pe 31.3. klo 19 KANNANOTTO
Politiikka-festivaali päättyy kaksi päivää ennen eduskuntavaaleja. Kannanotto-konsertin ytimessä on ilmaisunvapaus. Anton Webernin ja Jessie Montgomeryn teosten ohella konsertissa kuullaan Janne Nisosen johdolla Beethovenin sinfonia nro 3 "Eroica". Konsertissa vierailee kirjailija, taideneuvoston puheenjohtaja Juha Itkonen, joka alustaa puheillaan jokaista konsertissa esitettävää teosta.

Kaikki tilaisuudet ovat Espoon kulttuurikeskuksessa.
Konserttiliput alk. 30/25/12 €, Lippu.fi(ulkoinen linkki)
Puheenvuorot klo 18: sisäänpääsy konserttilipulla.

  • Tapiola Sinfonietta
  • Espoon kulttuurikeskus
Tapiola