Pyöräilyn reitit Espoossa talvella 2023

24.11.2022 7.45Päivitetty: 30.11.2022 5.47
Harjasuolatut tiet Espoossa
Pyöräilyn pääreitit Espoossa talvella 2023.

Auraamme pyörätiet kuten kaikki väylät kunnossapitoluokituksen mukaisesti. Vilkkaasti liikennöidyillä alueilla Leppävaarassa, Tapiolassa ja Matinkylässä kulkevia reittejä pyrimme saamaan kuntoon ennen työmatkaliikennettä.

Kartalla on esitettynä pyöräilyn pääreitit Espoossa talvella 2023. Tänä talvena kyseisiä reittejä ei hoideta harjasuolaamalla, sillä käytettävän suolaliuoksen saatavuudessa on tämän talven osalta ongelmia johtuen Ukrainan sotatilasta. Espoon kaupungin hoitovastuulla olevat osuudet reitistä hoidetaan tästä syystä tänä talvena tehostetulla aurauksella.

Osalla reittejä pyöräilyn pääväylän rinnalla kulkee myös jalankulun väylä. Näillä osuuksilla joudumme toimimaan jalankulkijoiden turvallisuus edellä ja kelin muuttuessa liukkaaksi käyttämään hiekoitussepeliä liukkauden torjuntaan. Hiekoitussepelin levityksessä hiekoitusleveyttä ei voida säätää vain jalankulkijoiden osuudelle, joten tällöin myös pyöräväylä hiekoittuu.

Länsiväylän kupeessa kulkeva reitti on osin Ely-keskuksen ja osin kaupunkitekniikan keskuksen hoidossa.

Kuvista ilmenevät pyöräilyn pääreitit katukohtaisesti.

Pyöräilyn pääreitit Leppävaarassa talvella 2023.
Pyöräilyn pääreitit Tapiolassa talvella 2023.
Pyöräilyn pääreitit Matinkylässä talvella 2023.
LeppävaaraMatinkyläTapiola