Jokainen pääkaupunkiseudun ekaluokkalainen saa ikioman kirjan Helmet-kirjastosta

12.9.2022 11.10Päivitetty: 13.9.2022 9.07
Kuvassa vasemmalla valokuva kirjailija Tuula Kallioniemestä ja oikealla Rapiseva reppu -kirjan kansi, jossa lapset heittävät paperilennokkeja luokkahuoneessa.
Kirjailija Tuula Kallioniemi ja Rapiseva reppu -kirja.Kuva: Niclas Mäkelä

Helmet-kirjastot antavat yhteistyössä kustantajien kanssa kaikille koulunsa aloittaville pääkaupunkiseudun ekaluokkalaisille kirjalahjan lukuvuonna 2022–2023. Samalla kaikki koulutulokkaat kutsutaan tutustumaan omaan lähikirjastoon, joko opettajan johdolla tai perheen kanssa. Kampanja alkaa Helmet-kirjastoissa 12.9.2022.

Ekaluokkalaiskampanjan suomenkielinen kirjalahja on tänä vuonna Tuula Kallioniemen kirjoittama ja Virpi Pennan kuvittama Rapiseva reppu. Teoksen on kustantanut Karisto ja se kuuluu helppolukuiseen Kirjakärpänen-sarjaan. Kirja kertoo kaikille ekaluokkalaisille tutusta aiheesta, ensimmäisestä koulupäivästä. Mitä jos ei osaa vielä lukea? Entä jos eksyy välitunnilla? Saako koulussa leikkiä legoilla? Rapiseva reppu antaa vastauksia näihin ja moniin muihin pikkukoululaisten mieltä askarruttaviin kysymyksiin hauskalla ja mukaansatempaavalla tavalla.

Lue kirjan tekijöiden haastattelu Helmet-sivuilta(ulkoinen linkki)

Omankieliset kirjat äidinkieleltään ruotsin- ja venäjänkielisille 

Helmet-kirjasto lahjoittaa myös ruotsin- ja venäjänkielisille koulunsa aloittaville omat teokset. Ruotsinkielinen kirja on Malin Klingenbergin ja Margareta Sandinin Vim och Galonis, jonka kustantaja on Schildts & Söderströms. Venäjänkielinen kirja on V. DragunskinL. Kaminskin ja I. Pivovarovan kirja Samyje smešnyje istorii. Kustantaja on AST.

Kuinka kirjalahjan saa? 

Espoossa lahjan saa lähikirjastosta tai kirjastoautosta kouluihin jaettavaa kirjanmerkkiä vastaan.

Äänikirja lukemisesteisille 

Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Celia tuottaa saavutettavat äänikirjat suomen- ja ruotsinkielisistä kampanjakirjoista. Kirjat saadakseen lapsella täytyy olla tunnukset Celian verkkopalveluun. Tunnukset palveluun voi saada koulun kautta tai kirjastosta.

Tehtäviä ja materiaaleja kirjasta