Uusia koronarokotuspisteitä aukeaa Espooseen

10.8.2022 13.48Päivitetty: 23.8.2022 12.46

Espoo avaa uudet koronarokotuspisteet Heikintorille Tapiolaan 15.8.2022 ja Lippulaivan kirjastoon Espoonlahteen 22.8.2022. Koronarokotuksia annetaan tällä hetkellä ainoastaan ajanvarauksella. Kolme rokotusta saanut henkilö, joka on sairastanut koronavirustaudin, ei tarvitse neljättä rokoteannosta.

23.8. tarkennettu Lippulaivan rokotuspisteen sijaintia. 

Espoo avaa uusia koronarokotuspisteitä lähiviikkoina eri puolille kaupunkia. Heikintorin rokotuspiste Tapiolassa aukeaa 15.8. ja Lippulaivan rokotuspiste 22.8. Tällä viikolla rokotuspiste on jälleen auennut myös Lakelankadulle Espoon keskukseen. Keväällä käytössä ollut Sellon kirjaston rokotuspiste aukeaa 24.8. Ison Omenan rokotuspiste puolestaan sulkeutuu kokonaan 26.8.2022.

Lippulaivan ja Sellon kirjastojen rokotuspisteet palvelevat kahtena päivänä viikossa

Lippulaivaan Espoonlahteen aukeaa uusi rokotuspiste maanantaina 22.8. Toimipiste sijaitsee Espoo-infossa, Lippulaivan kirjaston vieressä, kauppakeskuksen 3. kerroksessa. Piste on avoinna maanantaisin ja tiistaisin. Sellon kirjaston rokotuspisteessä on mahdollista asioida keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin 24.8. alkaen.

Koronarokotukseen tällä hetkellä vain ajanvarauksella

Kaikki koronarokotukset kaikissa rokotuspisteissä annetaan ainoastaan ajanvarauksella. Ajan voi varata kätevimmin sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä osoitteessa www.koronarokotusaika.fi(ulkoinen linkki) Saat kaikki rokotuspisteet ja niissä olevat vapaat ajat näkyviin, kun valitset ajanvarausjärjestelmästä "Espoo". Saapumisohjeet rokotuspisteelle saat vahvistusviestin mukana.

Jos haluat asioida puhelimessa, voit jättää takaisinsoittopyynnön numeroon 09 816 34800. Palvelemme puhelimessa ma-pe klo 8–16. Tekstiviestipalvelu kuulovammaisille numerossa 040 6393945.

Kolme rokotusta saanut henkilö, joka on sairastanut koronavirustaudin, ei tarvitse neljättä rokoteannosta

Espoo noudattaa koronarokotuksissa THL:n ohjeita. THL ohjeistaa, että Koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei tarvitse neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta. Rokotteen ja koronavirustartunnan aikavälin on oltava vähintään kuusi viikkoa, jotta tartunta vastaa suojaltaan yhtä rokoteannosta. Pääsääntöisesti siis emme rokota henkilöitä, jotka ovat saaneet 3 rokotusta ja sairastaneet koronavirustaudin. Lue lisää THL:n sivuilta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/rokotteet-ja-koronavirus/oma-koronarokotus-miten-miksi-ja-milloin-(ulkoinen linkki)

Rokotuspisteet Espoossa:

  • Ison Omenan rokotuspiste, 2. krs os. Suomenlahdentie 1, sulkeutuu 26.8.2022
  • Espoon keskuksen rokotuspiste, os. Lakelankatu 1, on avautunut 8.8.2022
  • Heikintorin rokotuspiste Tapiolassa aukeaa 15.8.2022. Toimipiste sijaitsee Heikintorin kauppakeskuksen 1. kerroksessa.
  • Lippulaivan rokotuspiste on avoinna maanantaisin ja tiistaisin 22.8.2022 alkaen. Toimipiste sijaitsee Espoo-infossa, Lippulaivan kirjaston vieressä, kauppakeskuksen 3. kerroksessa.
  • Sellon kirjaston rokotuspiste on avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin 24.8.2022 alkaen. Toimipiste sijaitsee Sellon kauppakeskuksen kirjastossa 2. kerroksessa

Ajankohtainen tieto koronarokotuksista Espoossa löytyy osoitteesta espoo.fi/koronarokotus.

  • Koronavirus