Lasten viikonloppu valloittaa 1.–2.10.2022

29.8.2022 5.21Päivitetty: 8.9.2022 7.39
Tanssiva lapsi.
Kuva: Kerttu Penttilä

Jo toista kertaa järjestettävä Lasten viikonloppu tarjoaa tänä vuonna unohtumattomia elämyksiä tapahtumataloissa ympäri kaupunkia aina lastenmusiikista teatteriin ja näyttelyihin, digitaalista tarjontaa unohtamatta. Lasten viikonloppu on osa Espoo 50 vuotta kaupunkina -vuoden ohjelmaa.

Retrotekniikkanäyttely Espoonlahdessa

I love 8 bit -pienoisnäyttelyssä Lippulaivan kirjastossa pääsee katsomaan ja kokeilemaan 1970- ja 80-lukujen tietotekniikkalaitteita. Tutustu ensimmäisiin kotitietokoneisiin, pelaa vanhoja tietokonepelejä ja kokeile varhaista koodaamista!  Tapahtuma sopii kaikenikäisille katsojille, myös koululaisten vanhemmille ja isovanhemmille.

Keisarin uudet vaatteet menevän musiikin tahtiin Tapiolassa

Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalin Keisarin uudet vaatteet -esityksessä punotaan H.C. Andersenin klassikkosatuun menevää musiikkia Aviciista Abbaan. Lapsille tarina tarjoaa oivalluksia koulumaailmasta, vanhemmille katsojille Keisarin uudet vaatteet on poliittisempi satiiri — mutta yksi asia on universaali ja varma: alastoman keisarin takapuoli naurattaa meitä kaikkia. Lavalla Red Nose Companyn klovniduo Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama. 

Leppävaarassa juhlistetaan Vauvan päivää ja kuullaan lastenohjelmista tuttuja lauluja

Sellosalissa Lasten viikonlopun etkoilla perjantaina 30.9. juhlistetaan Vauvan päivää pumpulinpehmeällä Silkkipaperitaivas-vauvateatteriesityksellä.  Vauvan päivän ohjelmaa on myös luvassa Lasten kulttuurikeskus Aurorassa. Sunnuntai-iltapäivänä Sellosalin lavalle hyppää palkittu lastenmusiikintekijä, Tuomo Rannankari ja Hiekkakakkuorkesteri. Koko perheen konsertissa lauletaan ja leikitään television lastenohjelmista tuttuja Tuomon lauluja.

Hiekka-animaatioperformanssi Järvenperässä

Hiekka on teemana myös Lasten kulttuurikeskus Aurorassa, kun lumoavan ja ainutlaatuisen hiekka-animaatioperformanssiesityksen loihtii Meijeri-saliin kuvataiteilija Amadeu Vives. Pieni seikkailu Espoossa- tarinaa siivittää sellisti Markus Hallikaisen soittamana musiikki.

Lasten kulttuurikeskus Auroran taidepajoissa luodaan itse. Näyttelyjäkään ei ohjelmasta puutu.
Auroran Kivijalkagalleriassa on esillä Suvi-Tuuli Junttilan kuvituksia "Pumpulipilviä, mutteriunelmia" ja kuullanpa Järvenperässä myös jazzinkin rytmejä. Lasten viikonloppua etkoillaan Sellosalin lisäksi myös Aurorassa jo perjantaina 30.9. Vauvan päivänä.

Espoon keskuksen Kannusalissa taas on luvassa Megamuskari.

Lasten viikonlopusta voi nauttia myös kotisohvalta tai mistä vaan!

Digitaalista lastenohjelmaa voi seurata digitaalisessa kulttuuritalossa Urban Espoossa. Lauantaina 1.10. saa ensiesityksensä klovnimaisteri Hanna Terävän ja muusikko Tapani Variksen musiikki- ja klovneriaesitys Balalaukku. Esityksessä kokonaiset maailmat napsahtavat esiin matkalaukun aukaisulla. Tallenne on katsottavissa maksutta 1.10.–14.10. välisen ajan. Sunnuntaina tanssitaan Megasakin tahtiin. Megasakki on uusi lastenmusiikkiyhtye, jonka menevä musiikki ja iloinen tunnelma saavat kaikenikäiset pyllyt ylös penkeistä. Keikalle pääsee 2.10.–15.10. osoitteessa: www.urbanespoo.fi/lava(ulkoinen linkki)

Tutustu koko Lasten viikonlopun ohjelmaan Lasten viikonlopun sivulta!

Tervetuloa viihtymään koko porukka!

Lasten viikonlopussa ovat mukana Espoon kulttuurikeskus, Sellosali, Näyttelykeskus WeeGee, Kannusali, Lasten kulttuurikeskus Aurora sekä Espoonlahden kulttuuri. Digitaalista kulttuurikaupunkia, Urban Espoota, unohtamatta!

Espoon keskusEspoonlahtiLeppävaaraTapiola