Ilmoittautumislaitteet entistä laajemmin käyttöön Espoon hyvinvoinnin ja terveyden palveluissa

29.8.2022 12.50
Taka-alalla ilmoittautumislaite ja etualalla tuloste, jossa toimipisteen nimi ja vuoronumero.
Ilmoittautumislaitteen tuloste ohjaa asiakkaan odottamaan oikeaan paikkaan ja ammattilainen voi joustavammin kutsua potilaita vastaanotolle, kun hän voi reaaliaikaisesti nähdä, kuka on saapunut.

Ilmoittautumislaitteen tuloste ohjaa asiakkaan odottamaan oikeaan paikkaan ja ammattilainen voi joustavammin kutsua potilaita vastaanotolle, kun hän voi reaaliaikaisesti nähdä, kuka on saapunut.

Ilmoittautumislaite löytyy nyt Leppävaaran, Tapiolan, Samarian, Kivenlahden ja Matinkadun terveysasemilta, sekä suurimmasta osasta hammashoidon toimipisteistä. Ilmoittautumislaite on otettu käyttöön myös Espoon ensimmäisessä perhekeskuksessa. Itseilmoittautuminen on aiemmin ollut käytössä osassa Espoon hammashoitoloista ja Ison Omenan palvelutorilla, kirjastossa ja neuvolassa.

Mikä itseilmoittautuminen?

Ilmoittaudu saavuttuasi paikalle esimerkiksi terveysasemalle, hammashoitolaan tai neuvolaan. Laite tulostaa sinulle tiedon, missä voit odottaa vuoroasi. Mikäli olet väärässä kerroksessa, tuloste pyytää sinua siirtymään oikeaan paikkaan ja ilmoittautumaan uudelleen. Ammattilainen saa tiedon, kun olet saapunut ja hän voi joustavammin kutsua sinut vastaanotolle.

Vastaanotolle kutsutaan numerolla, jolloin yksityisyytesi säilyy paremmin verrattuna siihen, että sinut kutsuttaisiin hoitohuoneeseen nimellä.

Itseilmoittautuminen toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Näin käytät itseilmoittautumislaitetta

  1. Näytä vastaanotolle saapuvan henkilön kela-, ajo- tai henkilökortin viivakoodi itseilmoittautumislaitteelle.
  2. Saat laitteesta tulosteen, jossa kerrotaan numerosi, jolla sinut kutsutaan vastaanotolle. Tuloste ohjaa sinut myös oikeaan odotusaulaan.
  3. Etsi oikea odotusaula ja odota vuoroasi.
  4. Odotusaulan seinällä oleva infonäyttö näyttää kutsunumerosi ja vastaanottohuoneesi, kun on sinun vuorosi.

Tärkeä muistaa:

  • Ilmoittaudu siinä kerroksessa, missä palvelu sijaitsee.
  • Lue tarkkaan itseilmoittautumislaitteen antama tuloste, jossa on lisää toimintaohjeita ja esim. tieto siitä, missä aulassa sinun tulee vuoroasi odottaa.  
  • Terveysasema
  • Neuvola