Espoon hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnassa 23.8.2022

19.8.2022 9.43

Espoon hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnan seuraava kokous järjestetään tiistaina 23.8.2022 kello 17.00 alkaen.

Lautakunta saa käsiteltäväkseen hyvinvoinnin ja terveyden toimialan toisen osavuosikatsauksen vuodelta 2022

Toimialan tulojen ennustetaan ylittävän voimassa olevan talousarvion 28,1 miljoonalla eurolla, mikä suurilta osin selittyy koronakorvauksilla, joita saataneen valtiolta. Koronakorvauksiin liittyy epävarmuutta, sillä lopullista linjausta korvausperusteista ei ole vielä tehty.

Toimialan toimintamenojen ylitykseksi arvioidaan 52,1 miljoonaa euroa, josta 31,3 miljoonaa euroa aiheutuu koronakuluista. Suurimmat ylitykset ovat ostopalveluissa, jotka liittyvät koronakulujen lisäksi avosairaanhoidon, mielenterveys- ja päihdepalvelujen, erikoissairaanhoidon, vammaisten, vanhusten ja lasten sijaishuollon palveluihin.

Toimialan toimintakatteen ennustetaan toteutuvan 24,1 milj. euroa heikompana voimassa olevaan talousarvioon verrattuna.

Vastaukset valtuustokysymyksiin ja selvitykset Aluehallintovirastolle

Lautakunnan käsittelyssä ovat vastaukset valtuustokysymyksiin neuvolapalvelujen toiminnasta sekä Luona OY:n toiminnasta Espoon Nihtisillan vastaanottokeskuksessa. Lautakunta käsittelee myös lausunnot ja selvitykset Aluehallintovirastolle koskien Espoon kaupungin lastensuojelun erityispalvelujen henkilökunnan riittämättömyyttä ja asiakasturvallisuuden vaarantumista sekä suun terveydenhuollon hoitoonpääsyä.

Info-osuudessa lautakunta kuulee muun muassa ajankohtaiskatsauksen Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valmistelusta sekä raportin työvoiman saatavuuden turvaamisen toimenpiteistä.

Lisätiedot: