Tervetuloa kesätyöntekijät Espoon kaupungille!

6.6.2022 8.31
Vanhustenpalveluiden kesätyöntekijöitä asiakkaiden kanssa ulkoilemassa.
Kuva: Laura Löfman

Tarjoamme kesätöitä noin 830 nuorelle eli yli 50 kesätyöpaikkaa enemmän kuin vuonna 2021.

Hakemuksia saapui yhteensä 8100. Eniten kesätyöntekijöitä työskentelee kiinteistönhoidossa ja kunnossapidossa (57 kesätyöntekijää). Palkkasimme tänä kesänä nuoria myös viherkunnossapidon tehtäviin (31 kesätyöntekijää), koti- ja pitkäaikaishoidon sekä vammaispalvelujen avustaviin tehtäviin (64 kesätyöntekijää), varhaiskasvatuksen avustaviin tehtäviin (61 kesätyöntekijää) sekä liikunta- ja nuorisoalan tehtäviin (130 kesätyöntekijää) muun muassa ulkoilualueenhoitajiksi ja rantavalvojiksi (yht. 100 kesätyöntekijää). Kesätyöpaikkoja on lisäksi kaupunkisuunnittelussa, ympäristö- ja rakennusvalvontakeskuksessa ja taloushallinnossa. Eniten hakijoiden kiinnostusta herätti vihertuotannon työ eli puistojen ja leikkipaikkojen ylläpito ja kunnostus sekä erilaiset hoivaan liittyvät avustajan tehtävät.

Keskimäärin kesätyöläisen pesti kestää kuukauden.

Lisäksi jaoimme yhteensä 1500 kesäseteliä. Kaupunki maksaa 300 euroa työnantajalle, joka palkkaa espoolaisen vuonna 2003-2007 syntyneen nuoren töihin kesäsetelillä 1.5.–30.9. välisenä aikana.

Olemme Vastuullisen kesäduuni -kampanjan(ulkoinen linkki) kumppani.

  • Töissä Espoolla