Neljänsiä koronarokotteita suositellaan myös iäkkäille kotihoidon ja omaishoidon asiakkaille

5.5.2022 12.47Päivitetty: 13.5.2022 7.37

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee nyt neljänsien koronarokotteiden tarjoamisen laajentamista niille iäkkäille henkilöille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muillekin iäkkäille, joiden terveydentila ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet.

Päivitetty 13.5. verkkoajanvarauksen avautuminen

Terveydentilan ja toimintakyvyn heikentymisellä tarkoitetaan esimerkiksi henkilöitä, jotka eivät pärjää kotona ilman apua tai joille pienetkin infektiot voivat johtaa sairaalahoitoon. Huomaathan, että neljäs koronarokoteannos koskee vain iäkkäitä omaishoidettavia, ei omaishoitajia. 

Kotihoidossa olevien henkilöiden, jotka eivät pääse itse rokotuspisteelle, rokotetaan kotona. Kotihoito on yhteydessä asiakkaisiinsa ja huolehtii heidän rokotuksestaan. Tämä koskee myös palveluseteli- ja ostopalvelun asiakkaita. 

Muut, esimerkiksi omaishoidon asiakkaat, voivat varata ajan rokotuspisteelle verkossa osoitteessa koronarokotusaika.fi tai jättämällä takaisinsoittopyynnön koronarokotuslinjalle 09 816 34800 (ma-pe klo 8–16). Ajanvaraus voidaan tehdä aikaisintaan 3 kuukauden päähän 3. rokotuksesta. Verkkoajanvaraus on mahdollista vain yli 65-vuotiaille. Jos alle 65-vuotias kuuluu rokotettavaan ryhmään, pyydämme soittamaan koronarokotuslinjalle, jossa tehdään arvio rokotuksen tarpeellisuudesta.

Rokotuksen voi saada myös ilman ajanvarausta Ison Omenan tai Espoon keskuksen rokotuspisteiltä. Aukioloajat ilman ajanvarausta annettaville rokotuksille löytyvät verkkosivuiltamme espoo.fi/koronarokotus(ulkoinen linkki)

Jos rokotettava ei toimintakykynsä vuoksi pääse rokotuspisteelle, rokotuksen voi saada kotonaan. Kotona tapahtuvaa koronarokotusta voi tiedustella Seniorineuvonta Nestorista 09 816 33 333 nestori@espoo.fi. Puhelinpalvelu avoinna arkisin klo 9–15. Nestorista ei anneta muuta rokotusneuvontaa eikä nähdä ajanvarauksen tilannetta. 

Nestori haastattelee rokotettavaa tai hänen omaistaan sekä perehtyy potilastietoihin. Näiden tietojen perusteella Nestori ohjaa asiakkaan joko rokotuspisteelle tai kotirokotukseen. 

  • Koronavirus