Elokuun varhaiskasvatuspaikoista päätetään viimeistään kesäkuussa

19.4.2022 5.43Päivitetty: 31.8.2022 4.39
Lapset leikkivät pihalla.
Kuva: Kaisa Pitkänen

Elokuun varhaiskasvatuspaikoista päätetään pääsääntöisesti loppukeväästä tai alkukesästä. Jos olet hakenut lapsellesi päiväkotipaikkaa elokuun alusta, saat tiedon päätöksestä kesäkuun aikana.

Tieto päätöksestä toimitetaan huoltajalle sähköisesti varhaiskasvatuksen asiointipalvelu eVakan(ulkoinen linkki) kautta. Jos olet ottanut käyttöön suomi.fi-palvelun, saat tiedon päätöksestä myös sitä kautta. Mikäli sinulla ei ole suomi.fi-palvelua käytössä, päätös toimitetaan kirjepostilla.

Voit tutustua päätöksenteon perusteisiin täällä.(ulkoinen linkki) Huomaathan, että varhaiskasvatusta tulee hakea vähintään neljä kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa. Kiireellisissä tapauksissa, esimerkiksi työ- tai opiskelupaikan vastaanottamisen vuoksi, paikka voidaan myöntää nopeamminkin. Lue lisää hakuajoista täältä.(ulkoinen linkki)

Saatuasi päätöksen sinulla on kaksi viikkoa aikaa ottaa paikka vastaan. Halutessasi voit paikan vastaanottamisen jälkeen hakea paikkaa toisesta päiväkodista jättämällä uuden hakemuksen.

  • Varhaiskasvatus