Päivitetty: Neljännet koronarokoteannokset yli 80-vuotiaille ja iäkkäille hoivakodeissa asuville

24.3.2022 10.51Päivitetty: 31.3.2022 9.24

Neljättä koronarokoteannosta suositellaan 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville.

Päivitetty 29.3. tieto verkkoajanvarauksen avautumisesta.

Neljäs annos voidaan antaa, kun 3 kuukautta kolmannesta annoksesta on kulunut. Neljännet annokset suositellaan ottamaan ripeästi. Näin pyritään tehostamaan iäkkäiden suojaa juuri nyt epidemian ollessa voimakkaimmillaan. Iäkkäiden hoivakodeissa neljänsiä annoksia suositellaan kaikille ilman varsinaista alaikärajaa. 

Jos 80 vuotta täyttänyt tai iäkkäiden hoivakodissa asuva on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta. 

Kaksi rokoteannosta saaneelle koronataudin sairastaneelle 80 vuotta täyttäneelle tai iäkkäiden hoivakodissa asuvalle suositellaan kolmatta annosta, kun 3 kuukautta sairastetusta taudista tai edellisestä rokoteannoksesta on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin. 

Ajanvaraus rokotukseen 

Tällä hetkellä emme anna neljänsiä annoksia ilman ajanvarausta. Hoivakodeissa asuvat henkilöt saavat rokotukset asuinpaikassaan. Jos olet kotihoidon asiakas ja et pääse rokotuspisteelle, saat rokotuksen kotona ja ajasta sovitaan kotihoidon kanssa. Muut yli 80-vuotiaat voivat varata ajan rokotukseen jättämällä takaisinsoittopyynnön numeroon 09 816 34800 (ma-pe klo 8–18).

Ajan rokotukseen voi varata myös verkossa osoitteessa koronarokotusaika.fi(ulkoinen linkki).

Jos rokotettava ei toimintakykynsä vuoksi pääse rokotuspisteelle, rokotuksen voi saada kotonaan. Kotona tapahtuvaa koronarokotusta voi tiedustella Seniorineuvonta Nestorista 09 816 33 333 nestori@espoo.fi. Puhelinpalvelu avoinna arkisin klo 9–15. Nestorista ei anneta muuta rokotusneuvontaa eikä nähdä ajanvarauksen tilannetta.

Nestori haastattelee rokotettavaa tai hänen omaistaan sekä perehtyy potilastietoihin. Näiden tietojen perusteella Nestori ohjaa asiakkaan joko rokotuspisteelle tai kotirokotukseen. 

 

  • Koronavirus