Kolmansia koronarokoteannoksia suositellaan 12–17-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville

Julkaistu: 4.3.2022 9.12Päivitetty: 7.4.2022 6.50

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos suosittelee kolmansia annoksia riskiryhmään kuuluville 12–17-vuotiaille. 12–17-vuotiaille kolmas rokoteannos voidaan antaa 6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

THL: Ketkä kuuluvat riskiryhmään?(ulkoinen linkki) 

Kolmas annos voidaan antaa myös muille 12–17-vuotiaille, jos se on tarpeen erityisestä syystä, esimerkiksi rokotustodistusta varten. 

Koronavirustaudin sairastaneet 

THL suosittelee, että testillä vahvistetun koronataudin sairastaneille ja yhden rokoteannoksen saaneille riskiryhmään kuuluville 12–17-vuotiaille tarjotaan tehosteena toista rokoteannosta. Toista annosta suositellaan, kun 6 kuukautta ensimmäisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta koronataudista on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin. 

Muille kuin riskiryhmään kuuluville 12–17-vuotiaille koronataudin sairastaneille ei toistaiseksi suositella toista rokoteannosta. He voivat kuitenkin ottaa toisen annoksen, jos se on tarpeen esimerkiksi matkustamisen tai rokotustodistuksen vuoksi. 

Rokotus ilman ajanvarausta 

Espoossa koronarokotuksen voi saada ilman ajanvarausta. Olemme koonneet verkkosivuillamme olevaan taulukkoon(ulkoinen linkki) ajat ja paikat, mistä koronarokotuksia saa ilman ajanvarausta. 

Ajanvaraus rokotukseen 

Varaa aika puhelimessa. Voit jättää takaisinsoittopyynnön numeroon 09 816 34800 (ma-pe klo 8–18). 

  • Koronavirus