Espoossa käyttöön Novavaxin koronarokote Nuvaxovid Ison Omenan rokotuspisteellä

Julkaistu: 3.3.2022 6.29Päivitetty: 3.3.2022 12.00

Ison Omenan rokotuspisteellä otetaan käyttöön muiden koronarokotteiden lisäksi Nuvaxovid-koronarokote.

Rokotetta suositellaan henkilölle, joille ei voida antaa mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta. Rokotteita voidaan antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille, jotka haluavat tätä rokotevalmistetta muiden valmisteiden sijaan.  

Perusrokotussarjaan kuuluu 2 rokotusta. Suositeltu annosväli on 6–12 viikkoa. Kolmas annos annetaan jollain muulla rokotteella 3–4 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Nuvaxovid-rokotetta ei toistaiseksi anneta kolmantena tai neljäntenä annoksena muuten kuin poikkeustapauksissa. 

Rokotetta ei välttämättä riitä heti kaikille halukkaille. Jos rokotteen käyttöä joudutaan priorisoimaan, suurin tarve rokotteelle on täysin rokottamattomilla, 60 vuotta täyttäneillä ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvilla.  

Nuvaxovid-rokote sopii lähes kaikille aikuisille. Esimerkiksi aiemmin sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen antamista. Rokote sopii myös raskaana oleville ja imettäville. 

Jos haluat Nuvaxovid-rokotteen Espoossa 

Varaa aika rokotuspisteelle jättämällä soittopyyntö numeroon 09 816 34800 (ma-pe klo 8–18).

 

Ajankohtainen tieto koronarokottamisesta Espoossa espoo.fi/koronarokotus

THL: Usein kysyttyä Novavaxin rokotteesta(ulkoinen linkki)

  • Koronavirus