Äitiys- ja lastenneuvolan toiminta 4.4.2022 alkaen

21.3.2022 8.01

Espoon neuvolatoiminta pyrkii normalisoimaan toimintaansa ja purkamaan aiemmin asetettuja supistustoimia, koska suhtautuminen covid19-tartuntoihin ja altistuneiden asettaminen karanteeniin ovat merkittävästi muuttuneet aiemmasta.

Yhteydenotto neuvolaan

Neuvolan keskitetty ajanvaraus- ja neuvontayksikkö p. 09 816 22800 palvelee arkisin klo 8.30–13.30. Osa takaisinsoitoista voi ruuhkan vuoksi siirtyä seuraavaan päivään. Soitamme sinulle takaisin kolme kertaa, jonka jälkeen puhelu poistetaan takaisinsoittolistalta.

Neuvolan anonyymi chat ja vahvan tunnistautumisen chat palvelevat arkisin klo 8.30–13.30.

Siirry sivulle

Nettiajanvaraus

Leikki-ikäisten ajanvaraus sähköisessä asioinnissa on toistaiseksi suljettu. Netissä voi edelleen tarkistaa, siirtää ja perua varattuja vastaanottoaikoja sekä varata ajan nettiavoneuvolaan ja parisuhdeneuvontaan.

Raskaana olevien palvelut

Raskaana olevien neuvolakäynnit toteutetaan normaalin ohjelman mukaisesti. Poikkeuksena ensimmäinen lääkärikäynti raskausviikoilla 17–18, joka toteutetaan tarveharkintaisena. Ensimmäinen synnytyksen jälkeinen käynti toteutetaan pääsääntöisesti neuvolassa.

Lastenneuvolan palvelut

0–1,5-vuotiaiden lasten määräaikaistarkastukset toteutetaan normaalisti.

4-vuotiaiden terveystarkastukset terveydenhoitajalla toteutuvat kevään ajan normaalisti niille lapsille, jotka täyttävät 4 vuotta 1.4.2022 tai sen jälkeen. Lapsille, jotka eivät ole käyneet 4-vuotiaana neuvolassa, tehdään laajempi terveystarkastus lapsen täyttäessä 5 vuotta.

Kevään aikana muiden leikki-ikäisten (2-, 3- ja 5-vuotiaiden) aikoja tarjoamme ajanvaraustilanteen mukaan painottaen erityisen tuen tarvetta tai mikäli lapsen edellinen määräaikaistarkastus on jäänyt väliin.

Jos lapsesi aloittaa koulun ensimmäisen luokan elokuussa 2022, voit varata ajan kouluterveydenhuoltoon ekaluokkalaisen terveystarkastukseen. Terveystarkastuksia tehdään koko lukuvuoden ajan.

Neuvolan lääkärikäynteihin voi tulla muutoksia.

Rokotusohjelman mukaisiin rokotuksiin voit varata 15 minuutin ajan soittamalla neuvolan puhelinpalveluun.

Muistathan, että tulet neuvolaan vain terveenä. Huolehdi käsihygieniasta kun tulet neuvolaan ja lähdet pois. Käytä maskia koko neuvolassa käynnin ajan.

  • Neuvola