Useissa espoolaisissa hoivakodeissa koronavirustartuntoja

Julkaistu: 10.1.2022 14.41

Useissa espoolaisissa hoivakodeissa on todettu koronavirustartuntoja sekä asukkailla että henkilökunnan jäsenillä. Suosittelemme vahvasti välttämään vierailuja hoivakoteihin ja pitämään yhteyttä asukkaisiin ensisijaisesti puhelimitse.

Hoivakoti Vuokselassa 14 asukasta ja 5 henkilökunnan jäsentä on sairastunut koronavirustautiin.

Tiedotimme viime viikolla koronavirustartunnoista palvelutalo Hopeakuussa. Hopeakuussa on viime ja tämän viikon aikana todettu yhteensä 16 koronavirustartuntaa asukkailla ja alle viidellä henkilökunnan jäsenellä.

Lisäksi kolmessatoista muussa hoivakodissa on yksittäisiä koronavirukseen sairastuneita asukkaita tai henkilökunnan jäseniä.

Tartunnan saaneet asukkaat on eristetty muista asukkaista ja tartunnan saaneet henkilökunnan jäsenet on määrätty eristykseen.

Vakavan koronavirustaudin riskiryhmien asumisyksiköissä, kuten hoivakodeissa, koronavirukselle altistuneet voidaan edelleen asettaa karanteeniin, vaikka sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden ulkopuolella valtaosasta karanteeniin asettamista luovutaan. Hoivakodeissa altistuneita on asetettu karanteeniin. Sairastuneiden ja eristykseen asetettujen asukkaiden sekä karanteenin asetettujen asukkaiden läheisiin on oltu yhteydessä.

Suosittelemme yhteydenpitoa puhelimitse  

Suosittelemme vahvasti välttämään vierailuja hoivakoteihin, joissa on todettu koronavirustartuntoja, kunnes 10 vuorokauden seuranta-aika on kaikkien asukkaiden osalta ohi.

Koronavirus leviää nyt laajasti ja aiheuttaa herkästi tartuntoja. Suosittelemme vahvasti välttämään vierailuja hoivakoteihin ja toivomme, että omaiset ja läheiset harkitsevat huolellisesti kaikkien hoivakotivierailujen tarpeellisuuden. Kannustamme läheisiä olemaan yhteydessä asukkaisiin ensisijaisesti puhelimitse. Jos olet tulossa vierailulle hoivakotiin, otathan yhteyttä ja sovit vierailusta hoivakodin kanssa ennakkoon. Näin voimme varmistaa muun muassa sen, että vierailu on mahdollinen.

Muistutamme, että eristyksessä hoidettavien ja karanteenissa olevien asukkaiden luona ei voi vierailla edes ennakkoon sopimalla.  Vierailut saattohoidossa olevien asukkaiden luona ovat aina mahdollisia.

Muiden asukkaiden arki hoivakodissa jatkuu mahdollisimman ennallaan. Koronasuojaustoimien ja henkilöstöpuutteiden vuoksi saattaa olla, että hoivakodin päiväohjelmiin tulee hetkellisiä muutoksia, eikä kaikkea suunniteltua viriketoimintaa voida toteuttaa.

Kaupunki on tehostetusti yhteydessä hoivakoteihin

Espoossa tarjotaan tehostettua palveluasumista n. 1400 asiakkaalle, jotka eivät voi enää asua omassa kodissaan. Yksityisiä ja kaupungin ylläpitämiä hoivakoteja on Espoossa lähes 40. Espoon kaupungin pitkäaikaishoidosta ollaan lähiviikkoina tehostetusti yhteydessä hoivakoteihin. Näin pysymme ajan tasalla hoivakotien tilanteesta, mutta voimme myös tarjota nopeasti apua, mikäli hoivakodin tilanne niin vaatii.

  • Koronavirus