Koronatilanne toi väliaikaisia muutoksia isoon osaan kaupungin ruokapalveluja

18.1.2022 12.32Päivitetty: 19.1.2022 8.33
Laatikkoruoka pöydällä.
Kuva: Unsplash

Espoo Catering Oy on tehnyt väliaikaisia muutoksia päiväkotien, koulujen ja hoivayksiköiden ruokalistoihin 17.1.2022 alkaen. Espoo Cateringin palvelun piiriin kuuluvissa kohteissa tarjotaan toistaiseksi pääasiassa keitto-, pata- ja laatikkoruokia.

Muutosten syynä on huonontunut koronatilanne. Muutoksilla Espoo Catering pyrkii turvaamaan ateriapalvelujensa saatavuuden ja henkilöstöresurssiensa riittävyyden myös mahdollisten sairaustapausten aikaan.

Useamman ruokalajin ateriakokonaisuudet, kuten kastikkeet perunan, riisin tai pastan kera sekä pihvit ja pyörykät lisukkeineen ovat tauolla. Myös muut muutokset ruokalistaan ovat mahdollisia.

Ruoan laatu, maistuvuus ja ravitsemuksellisuus eivät kärsi muutoksesta millään tavalla.

Päiväkohtaiset muutokset mahdollisia kaikkialla

Osaan Espoon kaupungin päiväkodeista ja kouluista ruoan toimittaa Palmia Oy, Compass Group Oy, Sodexo Oy sekä Folkhälsan. Nämä ateriapalveluiden tuottajat eivät ole toistaiseksi ottaneet käyttöönsä poikkeusjärjestelyjä.

Päiväkohtaisia muutoksia toimipaikkakohtaisiin ruokalistoihin saattaa kuitenkin tulla myös muiden tuottajien toimipaikoissa.

Listat verkossa − varmasti ajan tasalla paikan päällä

Linkit koulujen ja päiväkotien ruokalistoihin löytyvät Espoon ruokapalvelujen sivuilta. Huomaathan, että listoihin voi kuitenkin tulla nyt nopeitakin muutoksia, jolloin tietoa ei aina ehditä päivittää nettiin. Ajan tasalla olevat, päivittäiset ruokalistat ovat nähtävillä kouluissa, päiväkodeissa ja hoivakodeissa.

Espoon ruokapalvelujen sivulta voit tarkistaa myös, mikä yritys toimittaa ruoan mihinkin kouluun ja päiväkotiin.

  • Ateriapalvelut
  • Varhaiskasvatus
  • Kasvatus ja opetus
  • Koronavirus