Espoon koronarokotusten tilannekatsaus keskiviikkona 5.1.2022

Julkaistu: 5.1.2022 14.23

Tähän uutiseen on koostettu tilannekatsaus koronarokotuksista Espoossa keskiviikkona 5.1.2022 klo 16. Huomaathan, että uutiset sisältävät aina julkaisuhetkensä tiedot. Rokotusten tilanne muuttuu nyt nopeasti.

Kolmannen rokotuksen ajanvaraus avattiin 4.1.2022

Koronarokotusten ajanvaraus 30–39-vuotiaille avattiin tiistaina 4.1.2022. Tämänhetkisen arvion mukaan yli 18-vuotiaiden ajanvaraus kolmansiin rokotuksiin avataan 18.1.2022.

Espoossa on 5.1.2022. mennessä annettu noin 59 000 annosta kolmansia koronarokotuksia. Tämä on noin 40 prosenttia kolmanteen annokseen oikeutetuista.

Lasten rokotukset ovat lähteneet hyvin käyntiin

5–11-vuotiaiden lasten rokotuksia on 5.1.2022 mennessä annettu noin 1000 kappaletta. Lasten rokotusaikoja on tarjolla lähiviikoille hyvin ja aikoja on myös varattu aktiivisesti.

Neljäs koronarokotusannos voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille

Ajanvaraus voimakkaasti immuunipuuteisten henkilöiden neljänteen koronarokotukseen on avattu.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Neljännen rokoteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

Lue lisää THL:n uutisesta. https://thl.fi/fi/-/thl-suosittelee-vakavasti-immuunipuutteisille-neljatta-koronarokoteannosta?redirect=%2Ffi%2F(ulkoinen linkki)

Kysyttävää rokotuksista? Tarkista espoo.fi/koronarokotus

Saamme nyt valtavasti palautetta ja kysymyksiä koronarokotuksiin ja koronavirukseen liittyen. Ikävä kyllä emme pysty vastaamaan yksittäisiin palautteisiin. Samat henkilöt organisoivat rokotuksia, joten palautteiden käsittely viivästyttää osaltaan rokotuksia. Pyydämme, että tarkistat ennen kysymyksen lähettämistä, löydätkö vastauksen sivulta espoo.fi/koronarokotus(ulkoinen linkki). Luethan myös sivulle linkitetyt uutiset.

Seuraava koronarokotusten tilannekatsaus julkaistaan, kun tiedotettavia muutoksia tulee.

Lue lisää:

  • Koronavirus