Espoolaisissa hoivakodeissa todettu uusia koronavirustartuntoja

Julkaistu: 13.1.2022 14.20

Useissa espoolaisissa hoivakodissa on todettu koronavirustartuntoja. Osassa hoivakodeista sairastuneita on vain henkilökunnan joukossa. Suosittelemme vahvasti välttämään vierailuja hoivakoteihin ja pitämään yhteyttä asukkaisiin ensisijaisesti puhelimitse.

Koronavirustartuntoja on yhteensä 21:ssa hoivakodissa. 15:ssa hoivakodissa koronavirustautiin on sairastunut sekä asukkaita että henkilökunnan jäseniä. Kuudessa hoivakodissa tartuntoja on vain henkilökunnan jäsenillä.

Hoivakoti Vuoripirtissä ja Hoivakoti Kaislassa on todettu useita koronavirustartuntoja asukkailla ja henkilökunnan jäsenillä. Hoivakoti Vuoripirtissä koronvirustartunta on todettu yhteensä 12 asukkaalla ja henkilökunnan jäsenellä. Hoivakoti Kaislassa koronavirustartunta on todettu 8 asukkaalla ja 9 henkilökunnan jäsenellä.

Tiedotimme alkuviikosta koronavirustartunnoista Hoivakoti Vuokselassa sekä Palvelutalo Hopeakuussa.  Palvelutalo Hopeakuussa ensimmäiset koronavirustartunnat tulivat ilmi tammikuun ensimmäisellä viikolla. Palvelutalo Hopeakuussa koronavirustautiin on nyt sairastunut 22 asukasta ja 10 henkilökunnan jäsentä. Hoivakoti Vuokselassa sairastuneita asukkaita on 14 ja henkilökunnan jäseniä 5.  

Muissa hoivakodeissa tartuntoja on alle viidellä asukkaalla tai henkilökunnan jäsenellä.

Vakavan koronavirustaudin riskiryhmien asumisyksiköissä, kuten hoivakodeissa, koronavirukselle altistuneet voidaan edelleen asettaa karanteeniin, vaikka sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden ulkopuolella valtaosasta karanteeniin asettamista luovutaan. Hoivakodeissa altistuneita on asetettu karanteeniin. Sairastuneiden ja eristykseen asetettujen asukkaiden sekä karanteenin asetettujen asukkaiden läheisiin on oltu yhteydessä.

Alkuvuoden aikana 4 asukasta on menehtynyt koronavirustautiin eri hoivakodeissa. Esitämme osanottomme menehtyneiden asukkaiden omaisille ja läheisille. Yksityisyydensuojan vuoksi, emme kerro tarkemmin menehtyneistä.

Suosittelemme välttämään vierailuja hoivakoteihin

Suosittelemme vahvasti välttämään vierailuja hoivakoteihin, joissa on todettu koronavirustartuntoja, kunnes 10 vuorokauden seuranta-aika on kaikkien asukkaiden osalta ohi.

Koronavirus leviää nyt laajasti ja aiheuttaa herkästi tartuntoja. Suosittelemme vahvasti välttämään vierailuja hoivakoteihin ja toivomme, että omaiset ja läheiset harkitsevat huolellisesti kaikkien hoivakotivierailujen tarpeellisuuden. Kannustamme läheisiä olemaan yhteydessä asukkaisiin ensisijaisesti puhelimitse. Jos olet tulossa vierailulle hoivakotiin, otathan yhteyttä ja sovit vierailusta hoivakodin kanssa ennakkoon. Näin voimme varmistaa muun muassa sen, että vierailu on mahdollinen.

Muistutamme, että eristyksessä hoidettavien ja karanteenissa olevien asukkaiden luona ei voi vierailla edes ennakkoon sopimalla.  Vierailut saattohoidossa olevien asukkaiden luona ovat aina mahdollisia.

Espoossa tarjotaan tehostettua palveluasumista n. 1400 asiakkaalle, jotka eivät voi enää asua omassa kodissaan. Yksityisiä ja kaupungin ylläpitämiä hoivakoteja on Espoossa lähes 40.

  • Koronavirus