Äitiys- ja lastenneuvolan toiminta 13.1.2022 alkaen

Julkaistu: 13.1.2022 12.47

Koronatartuntojen määrä on kasvanut, ja henkilöstöä tarvitaan koronarokottamiseen ja sairaalaan. Samaan aikaan henkilöstön poissaolot ovat lisääntyneet. Tämän vuoksi myös Espoon neuvolatoimintaa joudutaan edelleen supistamaan.

Yhteydenotto neuvolaan

Neuvolan keskitetty ajanvaraus- ja neuvontayksikkö palvelee ma-pe klo 8.30–12.30. Käytössämme on takaisinsoittopalvelu. Osa takaisinsoitoista voi siirtyä seuraavaan päivään. Soitamme sinulle takaisin kolme kertaa. Jos emme saa sinua kiinni, puhelu poistetaan takaisinsoittolistalta.

Neuvolan chat on auki ma-pe klo 10–12.30.

Raskaana olevien palvelut

Raskaana olevien neuvolakäynnit toteutetaan normaalin ohjelman mukaisesti. Poikkeuksena ensimmäinen lääkärikäynti raskausviikoilla 17–18, joka toteutetaan tarveharkintaisena. Ensimmäinen synnytyksen jälkeinen käynti toteutetaan pääsääntöisesti neuvolassa.

Lastenneuvolan palvelut

0–1,5-vuotiaiden lasten määräaikaistarkastukset toteutetaan pääsääntöisesti normaalisti. Lääkärikäynteihin voi tulla muutoksia.

Leikki-ikäisten aikoja voimme tällä hetkellä tarjota vain erityisen tuen tarpeeseen perustuen. Joten jos sinulla on pientäkin huolta lapsesta, olethan yhteydessä neuvolan keskitettyyn ajanvaraus- ja neuvontapuhelimeen keskustellaksesi lapsen tilanteesta terveydenhoitajan kanssa, p. 09 816 22800, arkisin klo 8.30–12.30.  Voit myös varata ajan nettiavoneuvolaan keskustellaksesi etäyhteydellä terveydenhoitajan kanssa asiasta. Katso lisätietoa sivulla Nettiavoneuvola.  

Mikäli lapsesi aloittaa koulun ensimmäisen luokan elokuussa 2022, voit varata ajan kouluterveydenhuoltoon ekaluokkalaisen terveystarkastukseen. Terveystarkastuksia tehdään koko lukuvuosi. Lisätietoa tapaamisesta ja ajanvarauksesta saat kevään koulutulokkaiden infossa myöhemmin keväällä.

Lasten rokotukset

Rokotusohjelman mukaisiin rokotuksiin voit varata 15 minuutin ajan soittamalla neuvolan puhelinpalveluun.

Nettiajanvaraus

Leikki-ikäisten ajanvaraus on suljettu.

Voit edelleen varata ajan

  • influenssarokotukseen
  • nettiavoneuvolaan
  • parisuhdeneuvontaan.

Voit tarkistaa, siirtää ja perua varattuja vastaanottoaikoja.

Tulethan neuvolaan vain terveenä. Huolehdi käsihygieniasta neuvolaan tullessasi ja pois lähtiessäsi. Käytä maskia koko neuvolassa käynnin ajan.

  • Neuvola