Opas omaishoitajille on päivitetty

Julkaistu: 8.12.2021 9.05Päivitetty: 9.12.2021 7.37

Espoon vammaispalvelujen opas lasta tai aikuista hoitavalle omaishoitajalle on päivitetty. Oppaaseen on koottu tietoa palveluista ja tukitoimista, joita Espoossa on tarjolla omaishoitajille.

Oppaaseen on muun muassa päivitetty tietoa eri tukimuodoista sekä tarkistettu yhteystiedot ja linkit.

Riittävä apu ja tuki lisäävät omaishoitajan ja omaishoidettavan sekä heidän läheistensä hyvinvointia. Oppaan tarkoituksena on auttaa omaishoitajaa löytämään sopivia palveluja ja tukea.

Espoo on hankkinut omaishoitajille tapaturmavakuutuksen. Jos omaishoitajalle sattuu tapaturma, on suositeltavaa hakeutua mahdollisimman pian terveydenhuollon arviointiin sekä ilmoittamaan asiasta Espoon vammaispalvelujen neuvontaan.

Oppaaseen on kuvattu, mistä omaishoitaja saa tukea parisuhteeseensa. Parisuhde voi toimia omaishoitajan jaksamisen suurena apuna, mutta omaishoito voi myös osaltaan kuormittaa parisuhdetta.

Omaishoitajan on vuosittain muistettava lähettää voimassa oleva omaishoitajan palkkiota koskeva verokortti palkkasihteerille.

Palkkasihteerin yhteystiedot

  • sähköposti: palkatviisi@espoo.fi
  • postitusosoite: PL 665, 02070 Espoon kaupunki
  • puhelin 09 816 28100

Espoossa Vammaispalvelut vastaa alle 65-vuotiaiden henkilöiden omaishoidon tuen palvelusta. Yli 65-vuotiaiden omaishoidon tuesta vastaa seniorineuvonta Nestori.

  • Tukea arkeen