Koronapassi laajasti käyttöön Espoon kulttuuritaloissa ja museoissa

3.12.2021 8.57Päivitetty: 3.12.2021 10.57
Käsi pitelee älypuhelinta, jonka ruudulla näkyy koodi.

Päätös koskee sekä yli 20 hengen yleisötilaisuuksia että sisäänpääsyä museoihin la 4.12. alkaen.

Aluehallintoviraston päätösten myötä Espoon kulttuuritalojen, kaupunginorkesteri Tapiola Sinfoniettan, kaupunginmuseon sekä kaupunginkirjaston tapahtumissa edellytetään koronapassia. Koronapassia vaaditaan kaikissa yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa la 4.12.2021 alkaen, kellonajasta riippumatta.

Lisäksi kaupunginmuseon toimipisteisiin sekä Näyttelykeskus WeeGeelle sisäänpääsyn edellytyksenä on koronapassi. Kirjastossa voi asioida ilman koronapassia, mutta kirjaston tapahtumiin osallistujilta passi vaaditaan.

Koronapassi tarkastetaan kaikilta yli 16-vuotiailta kävijöiltä.

Kaupungin kulttuuritalojen, kaupunginmuseon sekä kaupunginorkesterin verkkosivuille päivittyvät tarkemmat turvallisuusohjeet sekä tietoa lipun ostaneille:

Ohjeet turvalliseen asiointiin kirjastossa päivittyvät helmet.fi-sivustolle(ulkoinen linkki).

Myös kaupungissa toimivat muut ammatilliset kulttuuritoimijat seuraavat kaupungin linjaa. AVIn asettamat rajoitukset ovat voimassa 31.12.2021 saakka.

Taiteen perusopetus ja muu kulttuurin harrastustoiminta

Taiteen perusopetusta ja muuta kulttuurin harrastustoimintaa järjestetään väljästi ja yleisiä terveysturvallisuusohjeita noudattaen, jotta lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Taiteen perusoppilaitosten ja harrastustoimijoiden järjestämiä yleisötilaisuuksia, kuten joulunäytöksiä, koskevat samat rajoitukset kuin muitakin yleisötilaisuuksia. Tarkemmista harrastustoiminnan ohjeista viestitään toimijoille mahdollisimman pian.

Ohjeet koronapassin lataamiseen

Voit ladata koronapassin kanta.fi-palvelusta(ulkoinen linkki). Toimi seuraavasti:

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
  3. Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen.
  4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille. 

Voit lukea lisää tietoa koronapassista espoo.fi/koronavirus-sivulta.

 

  • Koronavirus