Kolmannen koronarokotuksen voivat saada kaikki yli 18-vuotiaat

Julkaistu: 3.12.2021 9.50Päivitetty: 3.12.2021 10.50

Kolmatta koronarokoteannosta suositellaan kaikille 18 vuotta täyttäneille, joilla on kulunut 5–6 kuukautta edellisestä koronarokoteannoksesta.

Espoossa edetään rokotusryhmissä vanhimmista nuorimpaan. Sama rokotusjärjestys on ollut jo 1. rokotuskierroksella, joten rokotusvuoroon tulevat ikäryhmät portaittain. Tällä hetkellä rokotuksia saavat yli 60-vuotiaat ja lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat(ulkoinen linkki). Arviomme mukaan yli 60-vuotiaat ovat pääosin rokotettu tammikuun aikana, jolloin voidaan aloittaa myös alle 60-vuotiaiden rokotukset. 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittaa, että alueellisesti on huolehdittava, että rokotusjärjestyksessä edetään vanhimmista nuorimpaan, sillä ikä on merkittävin vakavalle koronataudille altistava tekijä. Uusien ikäryhmien rokottaminen ei saa myöskään hidastaa jo aiemmin nimettyjen ryhmien rokotusvauhtia. 

Kolmansiin koronarokoteannoksiin on nyt oikeutettu niin suuri joukko ihmisiä, että tämä voi näkyä ruuhkana sekä ajanvarauksessa että rokotuspisteillä. Olethan siis kärsivällinen, jos rokotusaikoja ei ole heti vapaana.

Ajanvaraus rokotuspisteelle

Kolmansia koronarokotuksia saa vain ajanvarauksella. Tällä hetkellä 3. annoksen ajanvarauksen voi tehdä 5,5 kuukauden päähän 2. annoksesta. Tiedotamme muutoksista erikseen. Vakavasti immuunipuutteisilla henkilöillä annosten välissä pitää olla 2 kuukautta.

Rokotuksia joulukuussa saa seuraavissa rokotuspisteissä: 

  • Iso Omena (joka arkipäivä)
  • Sello (vain torstaisin)
  • Entresse (vain perjantaisin)
  • Lintuvaara (vko 50 ma-ti, vko 51 ma-to, vko 52 ma-pe) 

Voit varata ajan osoitteessa koronarokotusaika.fi(ulkoinen linkki). Jos et halua asioida verkossa, voit jättää takaisinsoittopyynnön numeroon 09 816 34800 (ma-pe klo 8–18). Puhelinpalvelu on tällä hetkellä ruuhkautunut, joten toivomme, että asioit verkossa, jos se vain on mahdollista. 

  • Soita vain kerran, ja jää odottamaan takaisinsoittoa. Takaisinsoittopalvelu ottaa yhteyttä sitä mukaa, kun rokotusaikoja on saatavilla. 
  • Tekstiviestipalvelu kuulovammaisille numerossa 040 6393945. 
  • Koronavirus