Influenssa- ja koronarokotusten puhelinlinjalla ruuhkaa

Julkaistu: 2.12.2021 8.10

Influenssa- ja koronarokotusten puhelinlinja on ruuhkautunut. Tällä hetkellä jonossa on satoja puheluja ja takaisinsoitoissa voi mennä useita vuorokausia.

Ruuhkaa aiheuttavat tällä hetkellä kova kysyntä influenssarokotuksista, kolmansien koronarokotteiden ajanvaraus sekä kyselyt koronatodistuksista. Samasta numerosta pyydetään myös resepti influenssarokotukseen silloin, kun rokotettava henkilö ei kuulu riskiryhmään.

Puhelintyöhön siirretään parhaillaan lisää henkilöstöä. Takaisinsoittoja tehdään myös iltaisin ja viikonloppuisin, mutta jonon purkamisessa tulee kestämään pidempään.  Olemme tilanteesta erittäin pahoillamme ja pyydämme kärsivällisyyttä takaisinsoiton odottamisessa.

Jos mahdollista, varaa rokotusaika verkosta

Jos mahdollista, rokotusaika kannattaa varata verkkoajanvarauksesta. Ajan varaaminen vaati tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Koronarokotuksen ajanvarauksen voi tehdä osoitteessa www.koronarokotusaika.fi(ulkoinen linkki). Kolmannen rokotusajan pääsee varaamaan, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 6kk. Jos verkkoajanvarauksessa ei näy vapaita aikoja, voit odottaa muutaman päivän, jos uusia aikoja avautuu.

Jos olet varannut ajan koronarokotukseen Ison Omenan, Sellon kirjaston tai Entressen kirjaston rokotuspisteelle, voit saada samalla influenssarokotteen. Kerro tämä hoitajalle saapuessasi rokotukseen. Ilmaisen influenssarokotuksen saavat riskiryhmiin kuuluvat sekä vakavalle influenssalle erityisen alttiin henkilön lähipiiri.(ulkoinen linkki)

Influenssarokotuksen ajanvaraus tapahtuu osoitteessa espoo.terveytesi.fi(ulkoinen linkki). Valitse "Ajanvaraukset" – osion valikosta ”Terveysasemien ajanvaraus” tai "Neuvolan ajanvaraus" ja sen jälkeen vastaanoton tyyppi ”Influenssarokotus”. Valitse paikka, josta haluat varata rokotusajan.

Influenssarokotusajalla ei valitettavasti ole mahdollista saada koronarokotusta, sillä koronarokotevalmisteita tilataan ajanvarausmäärän mukaan.

Koronatodistukset

Jos sinulla on ongelmia koronatodistuksen kanssa tai tarvitset sen tulosteena, älä soita rokotuslinjalle. Katso ajankohtaiset ohjeet Espoon verkkosivuilta Koronatodistus Espoossa.

  • Terveysasema
  • Koronavirus