Espoon koronarokotusten tilannekatsaus torstaina 30.12.2021

Julkaistu: 30.12.2021 13.51Päivitetty: 5.1.2022 14.10

Tähän uutiseen on koostettu tilannekatsaus koronarokotuksista Espoossa torstaina 30.12. klo 16.00. Huomaathan, että uutiset sisältävät aina julkaisuhetkensä tiedot. Rokotusten tilanne muuttuu nyt nopeasti.

5–11-vuotiaille avattu lisää rokotusaikoja

Olemme avanneet lisää rokotusaikoja 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotuksiin. Aikoja on hyvin saatavilla tammikuussa, myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Kouluilla ei toistaiseksi anneta koronarokotuksia, vaan kouluterveydenhoitajat antavat lasten rokotuksia tammikuussa Tapiolan terveysaseman, Lintuvaaran ja Espoon keskuksen rokotuspisteillä. Lisäksi kouluterveydenhoitajat rokottavat Ison Omenan neuvolassa yhdessä terveydenhoitajien kanssa. Rokotuspisteet ovat avoinna vain ajanvarauksella.

Lapsen mukana tulee olla ainakin yksi aikuinen. Espoossa 5–11-vuotiaiden lasten rokotuksiin pitää olla allekirjoitettu lupa kaikilta huoltajilta. Lupa tulee olla allekirjoitettu etukäteen ja mukanasi saapuessasi rokotuspisteelle. Keskustelethan lapsesi kanssa etukäteen rokotuksesta ja kuulethan hänen mielipiteensä rokotteen ottamisesta.

Lue lisää ja tulosta/lataa suostumuslomake.

Uusia aikoja avattu kolmansiin koronarokotuksiin

Tällä hetkellä kolmosrokotusten ajanvaraus on avoinna 40 vuotta tänä vuonna täyttäville ja tätä vanhemmille sekä riskiryhmiin kuuluville.

Olemme avanneet uusia rokotusaikoja. Aikoja on hyvin tarjolla esimerkiksi uudessa Espoon keskuksen rokotuspisteessä, jonne olemme avanneet myös ilta- ja viikonloppuaikoja tälle viikolle.

Seuraamme rokotusten ja ajanvarauksen tilannetta tarkasti. Seuraavan ikäluokan, eli 30–39-vuotaiden ajanvaraus avataan ensi viikolla.

Yksityiset työterveyshuollon palveluja tarjoavat yritykset aloittavat koronarokotukset alkuvuodesta. Osa heistä jo heti ensimmäisillä viikoilla, kun ovat saaneet rokotustoimintansa organisoitua

Espoossa on 30.12. mennessä annettu hieman yli 44 500 annosta kolmansia koronarokotuksia.

Kysyttävää rokotuksista? Tarkista espoo.fi/koronarokotus

Saamme nyt valtavasti palautetta ja kysymyksiä koronarokotuksiin ja koronavirukseen liittyen. Ikävä kyllä emme pysty vastaamaan yksittäisiin palautteisiin. Samat henkilöt organisoivat rokotuksia, joten palautteiden käsittely viivästyttää osaltaan rokotuksia. Pyydämme, että tarkistat ennen kysymyksen lähettämistä, löydätkö vastauksen sivulta espoo.fi/koronarokotus. Luethan myös sivulle linkitetyt uutiset.

Seuraava koronarokotusten tilannekatsaus julkaistaan, kun tiedotettavia muutoksia tulee.

Lue lisää:

  • Koronavirus