Espoon koronarokotusten tilannekatsaus tiistaina 21.12.2021

Julkaistu: 21.12.2021 13.42Päivitetty: 21.12.2021 15.18

Tähän uutiseen on koostettu tilannekatsaus koronarokotuksista Espoossa tiistaina 21.12. klo 16. Huomaathan, että uutiset sisältävät aina julkaisuhetkensä tiedot. Rokotusten tilanne muuttuu nyt nopeasti.

Kolmannen koronarokotuksen ajanvaraus on auki 50–59-vuotiaille espoolaisille

Kolmannen koronarokotuksen ajanvaraus 50–59-vuotiaille espoolaisille aukesi tiistaina 21.12.2021.

Alle 60-vuotiaiden kolmansissa rokotuksissa tullaan etenemään kymmenen vuoden ikäryhmä kerrallaan vanhimmasta nuorimpaan. Seuraavan ikäryhmän ajanvaraus avataan aina välittömästi, kun edellinen ikäryhmä on pääosin varannut rokotusajan tai rokotettu.

Nykyisten arvioiden mukaan yksi ikäryhmä, esimerkiksi 50–59-vuotiaat, rokotetaan kolmansien rokotusten osalta alle kahdessa viikossa, riippuen siitä, kuinka moni rokotteen ottaa. Tämän hetken arvion mukaan viimeinen ryhmä, eli kaikki yli 18-vuotiaat voisivat varata ajan kolmanteen koronarokotukseen viimeistään helmikuun 2022 alussa.

Riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden lasten rokotuksia Iso Omenan neuvolan rokotuspisteellä 22. ja 23.12.

Riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden on mahdollista saada koronarokotus Ison Omenan neuvolan rokotuspisteeltä 22. ja 23.12. Lasten rokotusaikoja on tarjolla myös joulun jälkeen, viikolle 52 sekä tammikuulle. Huoltaja voi varata ajan lapselle koronarokotusaika.fi-palvelusta. Lapsen mukana tulee olla ainakin yksi aikuinen. Espoossa 5–11-vuotiaiden lasten rokotuksiin pitää olla allekirjoitettu lupa kaikilta huoltajilta. Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle.(ulkoinen linkki)

Lisäämme rokotusaikoja ja avaamme uusia rokotuspisteitä

Käytössämme on nyt myös monia uusia ja väliaikaisia rokotuspisteitä. Saat kaikki rokotuspisteet  ja vapaat ajat näkyviin, kun valitset ajanvarausjärjestelmästä "Espoo". Saapumisohjeet rokotuspisteelle saat vahvistusviestin mukana.

Haemme rokottajia Espooseen

Mikäli sinulla on voimassa olevat lääkehoitoluvat ja haluaisit mukaan koronarokottamaan, lähetä yhteystietosi osoitteeseen koronarokottajat@espoo.fi. Kerro viestissäsi, millaisia toiveita ja rajoituksia sinulla on työn aloittamisen, työn keston ja työaikojen suhteen.

Kysyttävää rokotuksista? Tarkista espoo.fi/koronarokotus

Saamme nyt valtavasti palautetta ja kysymyksiä koronarokotuksiin ja koronavirukseen liittyen. Ikävä kyllä emme pysty vastaamaan yksittäisiin palautteisiin. Samat henkilöt organisoivat rokotuksia, joten palautteiden käsittely viivästyttää osaltaan rokotuksia. Pyydämme, että tarkistat ennen kysymyksen lähettämistä, löydätkö vastauksen sivulta espoo.fi/koronarokotus. Luethan myös sivulle linkitetyt uutiset.

Tiedotamme koronarokotusten järjestelyistä jälleen keskiviikkona 22.12.2021

 

Lue lisää:

  • Koronavirus