Espoon koronarokotusten tilannekatsaus maanantaina 20.12.2021

Julkaistu: 20.12.2021 14.14

Tähän uutiseen on koostettu tilannekatsaus koronarokotuksista Espoossa maanantaina 20.12. klo 16. Huomaathan, että uutiset sisältävät aina julkaisuhetkensä tiedot. Rokotusten tilanne muuttuu nyt nopeasti.

Kolmannen koronarokotuksen ajanvaraus avataan 50-59-vuotiaille espoolaisille tiistaina 21.12. iltapäivän aikana

Kolmannen koronarokotuksen ajanvaraus aukeaa 50-59-vuotiaille tiistaina 21.12.2021 iltapäivän aikana. Joitain rokotusaikoja on saatavilla jo joulunalusviikolle ja joulun jälkeen eli viikoille 51 ja 52.

Meille on tullut paljon kysymyksiä, miksi Espoo ei ole avannut kaikille yli 18-vuotiaille ajanvarausta kolmansiin koronarokotuksiin kuten naapurimme Helsinki ja Vantaa. Ikä on suurin riskitekijä saada vakava koronavirustauti, ja tämän vuoksi tarjoamme kolmannen annoksen THL:n suosituksen mukaisesti ikäjärjestyksessä vanhimmasta alkaen. Ajanvaraus avataan portaittain, jotta pystymme varmistamaan, että vanhimmat kuntalaisemme saavat rokotuksensa ennen nuorempia.

Seuraamme tarkkaan rokotusten etenemistä. Seuraavan ikäryhmän, eli 40-49-vuotiaiden, ajanvaraus avataan siinä vaiheessa, kun aikoja vapautuu riittävästi varattavaksi. Näin pystymme varmistamaan, että rokotusaikoja on riittävästi tarjolla lähipäiville tai viimeistään lähiviikoille.

Lisäämme rokotusaikoja ja avaamme uusia rokotuspisteitä

Avaamme keskiviikkona 22.12. rokotuspisteet Tapiolan terveysasemalle ja Soukan sivuterveysasemalle. Tapiolan rokotuspiste palvelee tutussa paikassa terveysaseman ykköskerroksen rokotusteltassa. Soukan rokotuspiste sijaitsee sivuterveysasemalla osoitteessa Soukankaari 4 A. Sisäänkäynti rokotuspisteeseen Soukanraitin puoleisesta päädystä. Asiakaspysäköinti teiden varsilla sekä Soukan elä ja asu -keskuksen pysäköintialueella, josta löytyy 4 paikkaa.

Kaksi isointa rokotuspistettä Espoossa tulevat olemaan Ison Omenan ja Espoon keskuksen rokotuspisteet. Tällä hetkellä näyttää siltä, että pääsemme avaamaan Espoon keskuksen rokotuspisteen jo joulun jälkeisellä viikolla. Rokotusaikoja lisätään myös avaamalla Ison Omenan rokotuspisteelle ilta-aikoja. Ison Omenan rokotuspisteessä on mahdollista antaa noin 5 500 koronarokotetta viikossa ja Espoon keskuksen pisteellä kapasiteetti on jopa 11 000 rokotusta viikossa.

Tavoitteenamme on tarjota tällä viikolla 51 noin 10 000 rokotusaikaa. Viikoille 52 ja 1 pyrimme kasvattamaan rokotuskapasiteettia siten, että pystyisimme rokottamaan viikossa 21 000 espoolaista.  

Haemme rokottajia Espooseen

Mikäli sinulla on voimassa olevat lääkehoitoluvat ja haluaisit mukaan koronarokottamaan, lähetä yhteystietosi osoitteeseen koronarokottajat@espoo.fi. Kerro viestissäsi, millaisia toiveita ja rajoituksia sinulla on työn aloittamisen, työn keston ja työaikojen suhteen.

Espoossa ikäryhmät ovat suuria ja moni haluaa ottaa koronarokoteen. Kiitos siitä! Pyydämme kuitenkin myös malttia. Jokainen halukas tulee saamaan kolmannen rokotuksen, ja teemme kaikkemme, että ajankohta olisi mahdollisimman pian.

Tiedotamme koronarokotusten järjestelyistä jälleen tiistaina 21.12.2021

 

Lue lisää:

  • Koronavirus