Pääkaupunkiseudun kunnat eivät kirjoita EU-koronatodistuksia ulkomailla annetuista koronarokotuksista

Julkaistu: 10.11.2021 15.20Päivitetty: 11.11.2021 9.46

Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupungit eivät myönnä ulkomailla annetuista koronarokotuksista EU-todistuksia. Mikäli tarvitset EU-todistuksen, pyydämme olemaan yhteydessä rokotuksen antaneeseen tahoon.

Kuntien on suositeltu myöntävän EU-koronatodistuksia ulkomailla annetuista rokotteista, vaikka osassa pääkaupunkiseudun kunnista ei ole edes teknisiä mahdollisuuksia muodostaa koronarokotustodistuksia sellaisille henkilöille, jotka ovat saaneet rokotuksensa ulkomailla.

Kunta kirjaa antamistaan rokotuksista potilastietojärjestelmään merkinnät, joista muodostuu EU-koronatodistus Kanta-palvelussa. Todistusta ei siis varsinaisesti myönnetä kunnan toimesta. Kantaan jo muodostunut todistus voidaan tulostaa kunnassa, jos henkilöllä ei ole mahdollisuutta itse tulostaa todistusta tai ladata sitä älypuhelimeensa.

Muualla kuin Suomessa annetuista rokotuksista on mahdollista kirjata tieto sähköiseen potilaskertomukseen, mutta Kanta-palveluun ei muodostu rokotustodistusta näistä rokotuksista.

Todistuksen saa siitä maasta tai kunnasta, missä on saanut rokotteen

EU-koronarokotustodistuksen saa siitä maasta tai kunnasta Suomessa, jossa rokotus on annettu. Pyydä siis todistus siitä maasta, jossa olet saanut rokotuksen. EU-maan myöntämä koronatodistus toimii muissa EU-maissa, kunhan todistus on kirjattu yhteisten käytäntöjen mukaan. EU-koronatodistus toimii Suomessa koronapassina.

Kolmansien maiden kansalaisille ei tällä hetkellä pystytä myöntämään todistuksia ulkomailla annetuista rokotuksista.

Lue lisää koronatodistuksista.

Lue lisää koronarokotuksista Espoossa.

 

  • Koronavirus