Sinustako Erätauko-fasilitaattori?

Julkaistu: 21.10.2021 7.16Päivitetty: 16.11.2021 10.40
Ihmisiä istumassa ympyrässä. Människor som sitter i en cirkel. People sitting in a circle.
Kuva: Erätauko-säätiö

Espoon kaupunki kouluttaa Erätauko-fasilitaattoreita. Tarjoamme nyt ensimmäistä kertaa myös asukkaille mahdollisuuden osallistua koulutukseen.

Erätauko on Sitran kehittämä menetelmä, jonka avulla voimme käydä rakentavaa keskustelua hankalistakin aiheista. Se sopii yhtä hyvin avoimiin kansalaiskeskusteluihin, organisaation sisäisiin keskusteluihin kuin vuorovaikutukseen keittiön pöydän ääressä. Erätauko-keskustelua ohjaa koulutettu fasilitaattori. Menetelmä tarjoaa kattavat työkalut keskustelun suunnitteluun, ohjaukseen ja paketointiin.

Espoon kaupunki kouluttaa Erätauko-fasilitaattoreita. Tarjoamme nyt ensimmäistä kertaa myös asukkaille mahdollisuuden osallistua koulutukseen. Kaikki moduulit järjestetään etäyhteydellä. 

Espoon Erätauko-koulutus muodostuu kolmesta moduulista

    • Moduuli A (1.45 h) tutustuttaa dialogiin ja esittelee Erätauko-konseptin. Moduulin jälkeen tiedät, mihin tilanteisiin Erätauko-dialogi sopii ja miten voit järjestää keskustelun. 
    • Moduuli B (5 h) antaa valmiudet kokeilla Erätauko-dialogin fasilitoimista.
    • Moduuli C (4 h) syventää ja laajentaa osaamista. Tämän jälkeen voit toimia Erätauko-keskustelun fasilitaattorina.

A-moduuli sopii kaikille − tule mukaan! A-moduuliin voimme ottaa jopa 200 osallistujaa. B- ja C-moduulien osallistujamäärä on rajoitettu, ja olemme varanneet asukkaille viisi paikkaa kumpaankin. Moduulit tulee käydä järjestyksessä, sillä kaikki kolme moduulia yhdessä muodostavat Erätauko-fasilitaattori-koulutuksen. Järjestämme lisää koulutuksia keväällä 2022.

Jos sinua kiinnostaa toimia fasilitaattorina Meidän Espoo 20X0 -tapahtumasarjassa keväällä 2022, ilmoittaudu kaikkiin kolmeen moduuliin.

Meidän Espoo 20X0 -sarja

Meidän Espoo 20X0 -sarjassa keskustellaan Espoon tulevaisuudesta: miten maailman muutokset rantautuvat meille, millaista tulevaisuutta toivomme, ja kenelle Espoota rakennetaan? Sarjaan kuuluu kahdeksan Erätauko-keskustelua, yksi kullakin suuralueella ja yksi etäkeskustelu.

Odotamme tilaisuuksiin yhteensä satoja espoolaisia keskustelijoita, joten tarvitsemme myös fasilitaattoreita! Tapahtumasarjan järjestävät Espoon kaupunkisuunnittelukeskus ja kestävän kehityksen osaamiskeskus sekä Omnian työväenopisto. Kuulet asiasta lisää Erätauon fasilitaattorikoulutuksissa.

Koulutukset ovat avoimia ja maksuttomia kaikille.

Lisätietoja: osallisuus@espoo.fi

Koulutusten ajankohdat ja linkit ilmoittautumiseen

Tietosuoja ja henkilötietojen käsittely

Ilmoittautuessasi koulutukseen sinua pyydetään ilmoittamaan etu- ja sukunimesi sekä sähköpostiosoitteesi. Näitä tietoja käytetään ainoastaan koulutuksen järjestämiseen. Tietoja säilytetään vain tapahtuman ajan eikä niitä välitetä edelleen.

Ilmoittautuessasi koulutukseen hyväksyt, että Espoon kaupunki saa käyttää antamiasi tietoja tässä kuvatulla tavalla.

Espoon kaupungin tietosuojaselosteet(ulkoinen linkki)