Pihlajalinna vastaa Espoon ulkoistetun terveysaseman palvelutuotannosta 1.1.2022 alkaen

8.10.2021 8.01Päivitetty: 13.10.2021 7.15

Espoon ulkoistetun terveysaseman toiminnasta vastaa vuoden 2022 alusta alkaen Pihlajalinna. Pihlajalinna tuottaa terveysasemapalvelut Espoon kaupungin toimeksiannosta. Palvelut ja asiakasmaksut ovat samat kuin kaupungin omilla terveysasemilla. Ulkoistettu terveysasema sijaitsee Matinkylässä ja se vastaa tällä hetkellä mm. Kuitinmäen, Suurpellon ja Henttaan asukkaiden terveysasemapalveluista.

”Ulkoistettu terveysasema on osa Espoo-tarinan mukaista monituottajamallia. Pihlajalinnalla on pitkä kokemus julkisten sote-palvelujen tuottamisesta ja uskon, että palvelut jatkuvat Matinkylässä erittäin laadukkaina” sanoo Espoon terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen. ”Terveysaseman avaamista on suunniteltu hyvässä yhteistyössä ja tavoitteenamme on, että potilaiden näkökulmasta siirtymä tulee olemaan sujuva.”

”Tuotamme laadukasta espoolaista terveysaseman lääkäri-hoitaja-vastaanottopalvelua uudella tiimimallilla, jossa palveluun pääsy on nopeaa. Digitaaliset palvelut etävastaanottoina ovat osa terveysaseman palveluita. Pitkäaikaisempaa hoitosuhdetta tarvitsevat saavat oman yhteyshenkilön”, Pihlajalinna Uusimaan aluejohtaja Riia Siivikko kertoo.

Terveysasema tulee toimimaan osoitteessa Piispanportti 10, 5. kerros. Kyseessä on sama talo, missä ulkoistettu asema tälläkin hetkellä sijaitsee. Ulkoistetun terveysaseman nimeä ei ole vielä päätetty.

Ulkoistetun terveysaseman hankinta kilpailutettiin, kun Oma Lääkärisi Matinkylän sopimuskausi tuli päätökseen. Kilpailutuksen voitti Pihlajalinna. Oma Lääkärisi Matinkylän väestövastuulla olleet espoolaiset siirtyvät Pihlajalinnan asiakkaiksi automaattisesti. Asiakkaat, joita muutos koskee, tulevat saamaan tiedon asiasta kirjeellä kotiinsa loppuvuoden aikana.

Espoossa toimii kahdeksan terveysasemaa, kaksi palveluseteliterveysasemaa Espoon keskuksen alueella sekä yksi ulkoistettu terveysasema Matinkylässä.

  • Terveysasema
Matinkylä