Koulujen ja oppilaitosten koronaohjeistuksiin muutoksia 7.10. alkaen

Julkaistu: 7.10.2021 7.31Päivitetty: 11.11.2021 10.05
Oppilaiden sisäkenkiä rivissä koulun naulakoilla
Kuva: Taru Turpeinen

Espoon kaupungin valmiusryhmä on tehnyt muutoksia opetuksen järjestämistä koskeviin koronalinjauksiin, jotka astuvat voimaan kouluissa ja oppilaitoksissa 7.10. alkaen.

Uudet linjaukset perustuvat Aluehallintoviraston sekä pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän suosituksiin.  

Maskisuositus edelleen voimassa 

Maskin käyttöä suositellaan kaikille 6.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille oppilaille ja opiskelijoille sekä henkilökunnalle. Maskisuositusta Espoon kouluissa ja oppilaitoksissa tarkastellaan uudelleen myöhemmin, kun asiasta on tehty valtakunnallinen linjaus. 

Oman äidinkielen opetuksessa palataan lähiopetukseen  

Oman äidinkielen opetus siirtyy pääosin lähiopetukseen syysloman jälkeen. Poikkeuksen muodostavat ne ryhmät, jotka on muutenkin tarkoitus toteuttaa jatkossa etäopetuksena. 

Juhlia ja leirikouluja voidaan taas järjestää 

Retkiä, opinto- ja kulttuurikäyntejä voidaan tehdä julkisia liikennevälineitä käyttäen, kunhan vältetään ruuhkautumista, noudatetaan maskisuositusta ja huolehditaan hyvästä käsihygieniasta. Myös yön yli kestäviä kotimaan retkiä ja leirejä voidaan järjestää terveysturvallisuudesta huolehtien. 

Kouluilla ja oppilaitoksissa voidaan nyt järjestää juhlia, vierailuja ja muita tapahtumia, joihin voidaan kutsua myös huoltajia. Tapahtumissa, kuten vanhojen tansseissa on hyvä esimerkiksi sopia tansseista useissa vuoroissa, jotta voidaan varmistaa terveysturvallisuus.

  • Koronavirus
  • Kasvatus ja opetus
  • Perusopetus
  • Lukiokoulutus