Kahdessa espoolaisessa ikääntyneiden hoivakodissa todettu koronavirustartuntoja

Julkaistu: 11.10.2021 14.27

Espoossa sijaitsevassa palvelukoti Koivu ja Tähdessä on todettu koronavirustartuntoja kahdella henkilökunnan jäsenellä ja kuudella asukkaalla. Viherlaakson muistipalvelukeskuksessa lyhytaikaisen palveluasumisen asiakkaita on altistunut koronavirukselle.

Palvelukoti Koivu ja Tähdessä sijaitsevassa Tähden yksikössä on todettu koronavirustartuntoja kahdella henkilökunnan jäsenellä ja kuudella asukkaalla. Koivun yksikössä ei ole todettu tartuntoja. Palvelukodin kiinteistössä toimivassa Palvelutalo Kotikoivussa ei ole myöskään todettu koronavirustartuntoja.

Ensimmäiset tartunnat tulivat ilmi lauantaina. Ryhmäkodin asukkaat ja henkilöstön jäsenet testataan koronavirustartunnan varalta. Espoon kaupungin tartuntatautiyksikkö on määrännyt hoivakodissa altistuneet henkilöt karanteeniin. Tartunnan saaneet asukkaat ja henkilökunnan jäsenet on määrätty eristykseen.

Palvelukoti on ollut yhteydessä asukkaiden läheisiin altistumisten ja testausten osalta jo viikonloppuna.

Altistumisia koronavirukselle Viherlaakson muistipalvelukeskuksessa

Espoon kaupungin Viherlaakson muistipalvelukeskuksen lyhytaikaisen tehostetun palveluasumisen asiakkaita on altistunut koronavirukselle. Lyhytaikaisen tehostetun palveluasumisen asiakkaat eivät asu pysyvästi hoivakodissa, vaan asuvat hoivakodissa lyhyen hoitojakson ajan. Hoitojaksolla altistuneisiin asiakkaisiin on oltu yhteydessä.

Noudatathan erityistä varovaisuutta hoivakodissa vieraillessasi

Hoivakotien asukkaat ovat hauraita ikääntyneitä, joille koronavirustartunta saattaa olla vaarallinen. Muistutamme, että tämän vuoksi on edelleen tärkeä noudattaa erityistä varovaisuutta hoivakodeissa vierailtaessa ja ikääntyneiden läheisyydessä.

Turvallisen hoivakotivierailun ohjeet​ (ulkoinen linkki)