Influenssarokotukset neuvoloissa

Julkaistu: 26.10.2021 12.56Päivitetty: 5.11.2021 10.24

Kausi-influenssarokotukset alkavat Espoossa marraskuussa. Ajanvaraus aukeaa 25.10.2021. Rokotukset alkavat 1.11.

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja raskaana olevat ja heidän perheenjäsenensä, alle 7-vuotiaat lapset sekä alle 6 kuukauden ikäisten vauvojen perheenjäsenet.

Rokote on paras keino suojautua influenssalta ja sen jälkitaudeilta, esimerkiksi keuhkokuumeelta. Rokote on hyvä ottaa joka syksy, sillä sen teho kestää noin vuoden ja influenssavirus muuntuu jatkuvasti. Ottamalla influenssarokotteen suojaat myös läheisiäsi.

Ajanvaraus rokotukseen

Ajanvaraus verkossa: espoo.terveytesi.fi(ulkoinen linkki). Ajan varaaminen vaati vahvan tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella

Jos raskaana olevalle tai neuvolaikäiselle lapselle on jo varattu aika määräaikaistarkastukseen, rokote tarjotaan käynnin yhteydessä ilman erillistä ajanvarausta.

Jos haluat asioida puhelimessa tai aiot ottaa influenssarokotuksen normaalin neuvolakäynnin yhteydessä useammalle henkilölle, varaa aika neuvolan numerosta p. 09 816 22800, ma-pe klo 8.30–13.30.

Huomioithan, että influenssarokotukseen varatulla ajalla ei ole mahdollista hoitaa muita asioita.

Riskiryhmien lähipiirin rokottamisessa muutos aiempiin vuosiin verrattuna

Influenssarokotuksen saavat maksutta vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiiri, kun he ovat viikoittain kasvotusten tekemissä tai asuvat vakavalle influenssalle erityisen alttiin henkilön kanssa.

Lue lisätietoa THL:n sivulla: Kenelle ilmainen influenssarokote(ulkoinen linkki)?

Jos et kuulu riskiryhmään tai vakavalle influenssalle erityisen alttiin henkilön lähipiiriin, mutta haluat suojautua influenssaa vastaan, voit hankkia rokotteen itse. Esimerkiksi moni työnantaja tarjoaa influenssarokotusta työntekijöilleen. Voit myös pyytää reseptin influenssarokotteeseen soittamalla numeroon p. 09 816 34800 ma-pe klo 8–18. Hae rokote apteekista ja varaa rokotusaika verkosta tai puhelimitse.

Lue lisätietoa sivulla Kausi-influenssarokotukset Espoossa

Turvallinen rokotus kaikille

  • Tulethan rokotukseen vain terveenä.
  • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä.
  • Saavu rokotuspaikalle vasta mahdollisimman lähellä rokotusaikaasi, etteivät odotustilat ruuhkautuisi.
  • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta.
  • Ota Kela-korttisi valmiiksi esille.
  • Rokotustilannetta varten kannattaa pukeutua niin, että olkavarsi on helppo paljastaa.
  • Neuvola